Prodigy izdao novi album – Invaders Must Die

the-prodigy-invaders-must-die-promo-2009-mp3Prodigy je uspeo po ko zna koji put da iznenadi svoje fanove, izdavanjem svog novog albuma “Invaders Must Die”. Uvodni taktovi prve pesme na albumu “Invaders Must Die”, koja je ujedno i prvi singl sa ovog istoimenog albuma, vas vode u carstvo muzike starog dobrog Prodigy-ja. Bend je odlučio da se ovim albumom vrati svojoj muzici i da bez puno kompromisa i eksperimentisanja ponudi publici pravi Prodigy.

Zanimljivo je da je ovo prvi album od 1997. godine i albuma “Fat of the Land” na kom su učestvovali svi članovi benda, što se oseća tokom slušanja albuma od početka do kraja. “Invaders Must Die” je puštan u prodaju tokom februara i marta 2009. godine i već sada je privukao više pažnje od prethodnog albuma “Always Outnumbered, Never Outgunned”.

Na albumu se nalazi nalazi 11 pesama, uz dve bonus pesme na japanskom izdanju albuma. Za noseće pesme izabrane su “Invaders Must Die”, po kojoj je i nazvan album i “Omen”. Ovo su ujedno i prva dva singla za koje su urađeni spotovi. Pored ova dva singa treba obratiti pažnju na pesmu “Piranha”, koja ima realnu šansu da postane treći singl sa ovog albuma.

Album je debitovao na prvom mestu britanske top liste albuma (UK Album Chart) 1. marta sa 97.254 prodatih primeraka, što je četvrti uzastopni album Prodigy-ja koji je debitovao na mestu broj jedan u Velikoj Britaniji. Album je naišao na fantastičan prijem i u ostalim državama, pa je tako ušao u kao u top pet u Poljskoj, Irskoj, Holandiji, Australiji, Kanadi, Belgiji i Nemačkoj. “Invaders Must Die” je debitovao na 117. mestu u SAD, ali je skočio na 58. mesto u drugom nedelji.

Album je dobro dočekan i kod kritičara, pa su mu tako visoke ocene dali MusicOMH, NME, Ultimate Guitar, The Times, Kerrang! i drugi. Razloge zbog kojih je ovo verovatno najbolji albuma Prodigy-a u zadnjih 10 godina, možete pronaći sami, ukoliko pogledate spotove za prva dva singla – Invaders Must Die i Omen.

The Prodigy – Invaders Must Die

The Prodigy – Omen

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.