Osnivač Twitter-a pronašao prijatelja iz srednje škole preko svog servisa

twitter-logoJedan od osnivača Twitter-a Džek Dorsi je preko svog servisa stupio ponovo u kontakt sa jednim od najboljih drugara iz srednje škole – Timom Brukom. Džek i Tim se nisu videli niti bili u kontaktu od 1996. godine.

Kako Tim bruk navodi, u svom članku za Journal & Courier, Džek je jedan od njegova dva najbolja prijatelja iz srednje škole. Posle završetka srednje škole su ostali u kontaktu i redovno se dopisivali putem e-mail-a. Međutim, kada je fakultet promenio e-mail sistem Tim je ostao bez adrese svog prijatelja Džeka. Da podsetimo, 1996. godine e-mail adrese nisu bile pamtljive kao sada, već su bile auto generisane od strane sistema institucija koje su ih dodeljivale. Tim Bruk u svom članku opisuje Džeka Dorsija kao najpopularnijeg od svih nepopularnih momaka u njegovoj školi i objašnjava da je saznao za Džekov uspeh tek nekoliko meseci pošto je upotrebljavao Twitter.

Da cela priča bude bizarnija i treći član njihovog srednjoškolskog društva – Alan Bručer je, takođe, na Twitter-u. Alan Bručer je jednom prlikom tweeto-vao: “Mislim da znam ko će na godišnjici mature dobiti nagradu za najuspešnijeg”.

Ova vrlo dirljiva priča pokazuje da je pomoću Twitter-a moguće naći i davno izgubljene prijatelje, ali i da je Twitter sve više društvena mreža, a ne mikro blog servis. Twitter i Facebook se sve više izjednačavaju u funkcionalnostima koje su dostupne korisnicima. Pa je tako moguće pretraživati korisnike, deliti linkove ka slikama, video klipovima, ali i komunicirati direktno sa svojim follower-ima i prijateljima.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup