Samopotamnjivanje – zdravija alternativa solarijumu

airbrush-metodaUkoliko želite da postignete preplanulu boju tela, samopotamnjivanje je zdrav način da to postignete. Izbegavajte solarijume, jer bez obzira da li lako crnite u njima, nisu zdravi za vaše telo. Ovo posebno važi za one koji imaju manje od 18 godina, s obzirom da su u tim godinama podložniji stvoranju predispozicija za rak kože. Iz ovog razloga, zdraviji način, za dobijanje tena je samopotamnjivanje. Kod samopotamnjivanja pružaju vam se dve mogućnosti: air-brush metoda i različita mleka za telo sa efektom samopotamnjivanja.

Air-brush metoda kod nas još uvek nije dovoljno razvijena i previše je skupa za uslugu koju dobijate. Bez obzira što se ovakvi saloni reklamiraju u stilu “preplanuli za 3 minuta“, istina je mnogo drugačija. Tri minuta su u stvari petnaest, a umesto kabine za samotamnjenje, u kojoj bi trebalo da budete poprskani bojom, prskaju vas dve devojke koje rade u salonu, sa ručnim sprejevima, dok vi stojite. To, naravno, znači da ste apsolutno prepušteni njihovoj spretnosti, a cena ove usluge je 1200 dinara. Pored toga boja može da traje najviše 7,8 dana, a skida se po malo posle svakog tuširanja. Kojom brzinom će se boja skinuti zavisi od tipa kože koju imate. Ukoliko imate masnu kožu, ovo nije metoda za vas, jer se sa ovakve kože boja skida znatno brže. Masna koža, manje upija boju, pa ćete ostati bez nje, već nakon pet dana. Suva koža bolje upija boju, pa se ona duže i zadržava na njoj.

Mleko za telo sa efektom samopotamnjivanja je znatno bolji izbor u odnosu na air-brush metodu. Među najboljima su Dove Sunshine Body Lotion i Nivea Summer Beauty. Pogodnost ovih gelova krije se i u tome što se bez problema mogu stavljati i na lice, a da vam se lice ne preplavi bubuljicama, kao nakon pojedinih pudera. Ovi proizvodi za samopotamnjivanje su znatno usavršeni u odnosu na ranije, i lako se utrljavaju i ne ostavljaju fleke. Naravno, potrebno je lepo i ravnomerno ih nanositi na kožu. Obratite pažnju na predelima tela oko zglobova i članaka, jer je tu najteže naneti ravnomerno, ali se i to lako postiže ravnomernim utrljavanjem. Odlično je i to što upijanje ne traje preterano dugo, a boja dugo ostaje na koži, bez obzira na tuširanje. Tačnije, nakon svakog tuširanja, skine se određena količina boje, ali dobar deo nje i ostane, tako da ste i dalje preplanuli. Isto važi i za lice, čak i nakon redovnog pranja različitim penama i gelovima, uvek se zadrži deo boje. Ni maske sa plirajućim dejstvom, ne skidaju ga u potpunosti, ali nakon njih potrebno je ponovo naneti sloj gela za samopotamnjivanje, jer ćete ipak biti nešto bleđi. Ukoliko ga redovno stavljate, boja će biti izraženija, a koliko često treba da ga stavljate zavisi od nijanse koju želite da postignete. Nakon 5 dana redovnog korišćenja, pokazuju se pravi rezultati, kada je jačina boje u pitanju. Konkretno kod mleka za telo kompanije Nivea, postoje različite vrste i za svetliju i tamniju nijansu preplanulosti kože, tako da je potrebno obratiti pažnju, koju vrstu kupujete, jer ćete lakše dobiti boju sa mlekom za telo za tamniju nijansu preplanulosti.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.