Šorc spram oblika tela

Lepo vreme samo što nije stiglo i nikako ga ne treba dočekati nespremno. Šorc je pravo rešenje ukoliko cenite udobnost garderobe, a kako biste odabrale baš onaj koji vam stoji savršeno, pružićemo vam mali vodič u prikrivanju mana na vašem telu noseći ovaj komad garderobe.

univerzalni_sorcUniverzalni šorc za sve oblike tela

Šorc koji je srednje dužine, znači oko 7 do 10cm iznad kolena, je najbolje rešenje jer skoro svima dobro stoji. Ovakav šorc prikriva nedostatke poput debljih butina, ili bilo kakav drugi nedostatak vezan za butine, a opet u dovoljnoj meri izdužuje noge, pa one neće delovati kratko.

Deblje ili opuštene butine

Kako bi sakrile ovakav problem, najbolje je nositi šorc, odnosno pantalonice koje sežu do kolena, po mogućstvu u nekoj tamnijoj boji. Odaberite onaj sa nižim strukom, kako vas ne bi progutao. Ukoliko pored debljih butina, imate i kratke noge, obujte sandale sa većom štiklom kako bi izdužile noge.

Debele noge

Koliko god ih bilo teško prikriti u šorcu, ukoliko obučete bermude do nešto ispod kolena, izvućićete najbolje iz svog izgleda. Bilo bi dobro da one budu tamnije boje, i nešto šire od klasičnih, kako bi se bolje prikrila punoća nogu. Ukoliko imaju print, neka on bude što veći.

Mršave noge

Mršave noge najbolje izgledaju u šorcevima sa podvrnutim nogavicama. Kako podvrnuti materijal, deluje masovnije, tako i noge u takvom šorcu će delovati punije i oblikovano. Za one koji prosto vole ovaj tip šorca, postoji jedinstvena pogodnost u tome što mu uvek možete prilagođavati dužinu trenutnim potrebama.

Krive noge ili debeli listovi

Za krive noge ili debele listove, najbolji izbor  su bermude tri četvrt dužine, kako bi se pokrio što veći deo noge od kolena pa na dole. Obujte što veće štikle, kako bi istakle njihovu dužinu i skrenule pogled sa kritičnih mesta. Na visokim štiklama debeli listovi će zbog položaja nogu, delovati tanje.

kratki_sorcKratke noge

Kratke noge se najbolje prikrivaju kratkim šorcem, jer se tako dobija na njihovoj dužini. Ukoliko se  ovakav šorc, iskombinuje sa obućom koja ima visoku štiklu, postiže se savršen utisak . Naravno, šorc ne treba da bude ultra kratak, inače pored toga što može delovati neukusno, može i da otkrije nedostatke u najvišem delu butina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup