Šta ima novo na Yoville-u?

yoville-miniYoville je poslednjih meseci doživeo brojne promene. Neke su bolje, neke su lošije, neke još uvek ne funkcionišu do kraja, ali je sasvim izvesno da je ovo još uvek početak, i da će se Yoville tek menjati.

Ukinuta je Yolotto lutrija, i više neće ni vraćati, tako da više nema nagradica, svaki 5 dan. Oni koji su došli do 50-og nivoa, na veliko razočarenje, shvatili su da nakon toga više ništa ne sledi i da je to bio poslednji nivo. Novi inventar u radnjama je uglavnom tematski, posvećen nekom događaju ili prazniku, i u principu, povlači se iz radnji nakon mesec dana, ili kraće. Ovakva novina,  pomalo stvara nervozu, kod najzagriženijih igrača, zbog neizvesnosti da li će stići da kupe sve što žele, pre nego što se stvari povuku iz prodaje. Neki od najstarijih delova inventara poput npr. Cabin line je povučen iz radnjica, kako bi se ustupilo mesto novim trajnim linijama poput Modern line, i 50s Vintage. Za one koji nisu stigli da kupe svu muzičku opremu, dobra vest je da inventar nije povučen, već premešten u Music Store. Takođe, oprema za teretanu, premeštena je u Furniture Store, u liniju Themes, a na mestu teretane, sada se nalazi salon lepote, u kojem, možete za određeni broj novčića promeniti frizuru. Plan je da se ovde kasnije prodaju sitnice, potrbne za ulepšavanje, no za sada je to samo ideja.

Widget factory je zamenjena sa Sweets Factory, i ova promena je izazvala najburnije reakcije kod igrača. Tolike da je vladala potpuna pobuna na Yoville forumu, i a neki igrači, prestali su da igraju igricu iz protesta. U suštini Yoville sada podseća na Farmville, i zadatak je da se ispeku kolači i izvade iz rerne pre nego što zagore. Većini se nije dopadalo, što sada moraju da ulažu novčiće da bi im se vratili, jer su se plašili da ima se neće vratiti dovoljno. Bilo je polemike oko toga da li se na taj način zarađuje manje nego ranije, ili ne, da bi ipak većina igrača shvatila da se uz Sweets Factory, ipak može više zaraditi, ukoliko pravilno procenite vreme, kada ćete se ponovo ulogovati na Yoville. Ključ je tome da se odabere kolačić, kome treba onoliko vremena da se ispeče, koliko će proći dok ponovo ne budete imali vremena da igrate Yoville. Kada se kolač ispeče, imate onoliko vremena, da ga izvadite iz rerne i dobijete poene za njega, koliko mu je vremena trebalo da se ispeče. Ukoliko to vreme prođe, kolačići će zagoreti i nećete dobiti nijedan poen. Ovo je odlično za one koji nisu redovni igrači, jer mogu da uzmu kolač, koji se peče 3 dana, a onda imaju još tri dana da ga izvade iz rerne, što znači da mogu da igraju Yoville na svakih 6 dana. Svakog dana, samo ulaskom u ovu fabriku, možete dobiti od 70 do 100 novčića, koji su tu da pomognu, oko skupljanju novčića, koji su potrebni za kupovinu smese za kolačiće. Još jedna pogodnost, je i u tome što ćete dbiti ponudu da vaši prijatelji glasaju za vaše kolače i ako se prijatelji odazovu, sutradan ćete dobiti još dodatne poenčiće. Takođe, dobijate i dalje ponudu, da zamolite svoje prijatelje da vam pomognu u radu u fabrici, tako da je to još jedna prilika za dodatnu zaradu.

Sledeća novina, koja je izazvala probleme onima, koji su odmah počeli da je primenjuju, je da sada možete kupovati bez odlaska u radnju. Dovoljno je samo da kliknete na Edit room, i dobićete ponudu da vidite stvari iz 4 najpopularnije radnje. Odavde običnim prevlačenjem željenih stvari možete ih razmeštati po kući i videti da li vam se uklapaju spram razmeštaju u sobi i da li stvarno želite da ih kupite. Ukoliko želite da ih kupite i imate dovoljno novčića za to, kliknite na Save, ukoliko vam se ne dopada, kliknite na Cancel i nećete ih kupiti. Ukoliko želite jednostavno da uređujete svoj stan, nakon Edit room, u liniji menija koji vam se otvorio, kliknite na My stuff, i dobićete meni u kojem stoje sve vaše stvari. Pomenuti problem, koji je zadavao glavobolje, onima koji su ovu opciju odmah počeli da koriste, je bio u tome što stvari koje su kupovane na ovaj, umesto na redovan način (odlaskom u željenu prodavnicu), jednostavno su nestajale iz inventara i nisu mogle da se koriste. No, navodno, ovaj problem je rešen.

Dobra vest, za one koji žele više da zarade je da sada mogu da posete 25, umesto 20 prijatelja, i na taj način, dobiju oko 100 novčića više. Osim toga uvedena je i nova igrica, u okviru koje se može zaraditi od 6 do 15 novčića. Reč je o fotografisanju, dok ste u stanu nekog od svojih prijatelja, i što bolju sliku napravite, više ćete novčića dobiti. Pod boljom slikom, podrazumeva se da u jedan kadar uhvatit e vašeg prijatelja, sebe i bar tri stvari od njegovog nameštaja. Ukoliko ne uspete sve da obuhvatite, dobićete manje novčića.

Dodatnih 30 novčića, na dnevnoj bazi, dobijaju svi oni, koji izvrše sve 4 stavke sa spiska iz gornjeg levog ugla: pošalju besplatne poklone, posete bar 5 svojih prijatelja, rade u fabrici, makar stavili samo jedan kolač da se peče, i dekorišu svoj stan.

Ukoliko želite da pošaljete poklon, prilikom posete nekom prijatelju, treba da znate da je sklonjen sa iskočnog menija sa slikom prijatelja. Izađite iz tog menija, klikom na exit, i kliknite na poklon u gornjem desnom uglu, i poslaćete ga.

Svratite s vremena na vreme, na Yoville-ov sajt: Yoville.com, jer pored stalnih takmičenja, odvijaju se i popusti na pojedine delove inventara, do kojih dolazite klikom na meni items.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.