Šta obući za Novu godinu 2013

S obzirom na to da se polako približava doček Nove godine, veliki broj žena već sada počinje sa pripremama za najluđu noć. Jedan od najvažnijih procesa pripremanja podrazumeva odabir odevne kombinacije, koja će biti dobro uklopljena za ovakvu priliku.

Kombinacija za manji budžet

Kako bi se zaista osećale opušteno, žene se uglavnom trude da za ovo veče daju svoj maksimum kada je reč o izgledu. Samim tim, većina žena ne voli da za ovakve prilike nosi ono što je već nekad obukla, a s druge strane svečane novogodišnje haljine imaju značajnu cenu, koja zahteva i značajan budžet.

Ukoliko spadate u ovu grupu žena, razmislite o kupovini garderobe, koju ćete kasnije s lakoćom moći da iskoristite i za ostale prilike. Odličan primer dobro odabrane kombinacije predstavlja uska kožna suknja (s obzirom da je koža dominantan trendi materijal ove sezone), iskombinovana sa topom od svetlucavog, ili čipkanog materijala. Takođe, dolazi u obzir i šljokasti top iskombinovan sa sakoom i farmerkama. Sve zavisi od ličnog stila, i mesta na kom će se odviti proslava.

Haljine, za nešto veći budžet

Boje koje su aktuelne kada je reč o novogodišnjim haljinama su: plava, roze, purpurna, crvena, crna, srebrna, i zlatna.

Većina novogodišnjih haljina je pravljena tako da budu kraće dužine, kako ne bi predstavljale smetnju pri kretanju (posebno igri). Napravljene su od nekoliko dominantnih materijala: šljokičastih, čipkanih, i generalno različitih tipova svetlucavuh materijala.

Kada je reč o dizajnu, vrlo je prisutan peplum. Pored pepluma, popularne su i uske šljokaste haljinice, koje mogu biti ili jako kratke ili se u produžetku širiti na valove. Deo sa valovima može se dobiti sa uskom haljinicom u vidu dodatka, koji može da se po potrebi koristi. Javljaju se i isečeni dizajnovi, pogotovo u gornjim delovima, sa okovratnicima. Haljine su uglavnom bez rukava, a ukoliko ih imaju, onda su isti zvonastog oblika. Posebno popularan tip haljina za nadolazeće novogodišnje veče su asimetrične haljine sa zvonastim rukavom, pravljene u isključivo crnoj i crvenoj boji.

Što se tiče printova, isti su ređi kod ovog tipa haljina. Uglavnom se sreću u minimalnoj dozi, ukrašeni dodacima poput kamenčića. Ukoliko želite da nosite haljinu sa printom u toku novogodišnje noći, isprobajte neku haljinu sa orijentalnim printom, s obzirom da su iste veoma zanimljive. Ovakva haljina će vam sigurno pomoći da se izdvojite.

Bez obzira što ih ima znatno manje, ne treba zaboraviti ni maksi, odnosno duge haljine. Duge haljine, uglavnom su asimetrične, mahom dijagonalnog izreza, i sa jednom bretelom. Ukrašene su šljokicama, i kamenčićima poput veštačkih dijamanata. Materijali su sledeći: meki šifon, til, čipka i šljokičasti materijali.

Ostatak autfita treba pažljivo uklopiti kako ne bi izgledale kičasto. Najprikladnije su cipele sa potpeticom u odgovarajućoj boji, i klač tip torbe koji će se najbolje uklopiti u kombinaciju. Što se tiče nakita, treba da bude krajnje jednostavan, a količina istog svedena na minimum.

Krajnja kombinacija za koju ćete se odlučiti, zavisi naravno od ličnog stila oblačenja, budžeta, mesta na kojem će se održati slavlje i najbitnije spram oblika tela kako bi vam haljina zaista stajala dobro. Nikada nemojte slepo pratiti modu, jer to je siguran put da postignete najgori mogući efekat.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.