Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010 i popusti

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010 je po mnogo čemu drugačije od prethodnih: prvi put se odigrava u Africi, reprezentacija Srbije prvi put učestvuje pod imenom i zastavom Srbije itd.

Kompanije i preduzetnici u Srbiji prepoznali su euforiju oko Mundijala 2010 i komercijalnu vrednost celog događaja. Veliki broj kafića širom Srbije je izbacio TV prijemnike u bašte, što utiče na to da su lokali konstantno puni i potrošnja piva i osvežavajućih napitaka je mnogo veća nego obično. Neke kafedžije u Srbiji su čak obezbedile popuste od 50% na cenu pića za svaki gol naše reprezentacije, kao i besplatno piće za “celu kafanu” ukoliko reprezentacija Srbije pobedi u svom duelu.

Lanac maloprodajnih objekata “Idea” je stavio na akciju LCD TV LG, a svi oni koji ga kupe dobijaju 50% od sume koju su dali za TV za trošenje u marketima kompanije “Idea”, ako se reprezentacija Srbije plasira u finale. Ukoliko, pak, naša reprezentacija pobedi u finalu kupci LG LCD TV-a dobijaju 100% od vrednosti televizora za trošenje u marketima ove kompanije.

Brojne kompanije se, takođe, priključuju “maloprodajnoj fudbalskoj groznici”, pa su tako sve promotivne kampanje pivara u ovom periodu orjentisane na fudbal i navijače, što je i razumljivo, jer pivo i navijanje nekako idu zajedno.

Jedan od primera malih kompanija koje obezbeđuju popuste za navijače naše reprezentacije je i Adria host. Ova kompanija daje 10% popusta za svaki gol naše reprezentacije. Navijači se nadaju da će reprezentacija postići bar 10 golova. :)

Ukoliko znate još neku kompaniju ili preduzetnika koji na ovaj način je propratio Mundijal 2010, a nije u ovom postu pomenut, ostavite komentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup