Telenor predstavio novu uslugu PlatiMo

Kompanija Telenor je predstavila novi sistem elektronskog plaćanja pod nazivom PlatiMo, koji omogućava korisnicima da plaćaju svoj mesečni račun putem mobilnog telefona. Aktivacijom PlatiMo servisa korisnici će dobiti nove kartice sa kvalifikovanim digitalnim sertifikatom. Ovaj Telenorov servis ne treba mešati sa ruskim Platimo ili ukrajinskim PlatiMO sistemima koji su, takođe, sistemi za elektronsko plaćanje.

Korisnici koji aktiviraju Telenorovu PlatiMo uslugu će biti u mogućnosti da preko mobilnog telefona plaćaju svoje postpejd račune, dopune bilo koji pripejd broj u Telenor mreži, prebacuju novac na račun drugog korisnika koji ima ovu uslugu aktiviranu i plaćaju sve mesečne račune uz prethodni dogovor sa bankom. Banke koje za sada podržavaju ovaj servis su Komercijalna banka, Credit Agricole, Erste banka i Rajfajzen banka.

U promotivnom periodu od 01.11.2010. do 01.04.2011. mesečno održavanje usluge PlatiMo će biti besplatno, a naplaćivaće se jedino naknada od 5 dinara po transakciji.

Potencijal PlatiMo usluge

Potencijal ove usluge leži u omogućavanju plaćanja roba i usluga na internetu, što za sada nije moguće. To bi moglo biti postignuto, na relativno jednostavan način, kada bi se PlatiMo usluga vezivala i za internet kartice. Usluga kakva je sada, nije ništa upotrebljivija od običnog trajnog naloga

Takođe, Telenor bi mogao da razmisli o razvoju ove usluge u pravcu internet plaćanja. Sve veći broj internet prodavnica i aukcionih sajtova predstavlja realno tržište za usluge ovog tipa.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.