Test igrice Mafia Wars

mafiaMafia Wars je igrica na Facebooku, koja će vam istog momenta kada budete razumeli pravila i jednom počeli da igrate izazvati zavisnost. Igrica potiče sa sajta Zynga.com, na kome možete naći još veliki broj drugih igrica, koje možete igrati na više sajtova. Konkretno Mafia Wars, možete igrati Facebook-u, Yahoo-u, i My space-u.

Radnja igrice se odvija u Njujorku, a vi se borite za svoje mesto pod suncem u mafijaškom svetu. Imate opciju u meniju My Mafia, da pozovete sve svoje prijatelje da vam se pridruže u vašem mafijaškom ratu. Međutim, svako od vas se bori za sebe, a prijatelji su tu da vam svojom brojnošću, pomognu u različitim akcijama koje preduzimate. Što više prijatelja nagovorite da vam se pridruži to ćete lakše pobeđivati u borbama, a i imaćete pogodnosti u vidu kupovine specijalnih oružja ili lokala uz pomoć kojih ćete lakše i brže zarađivati. Imate mogućnost da od prijatelja koji su se priključili igri, izaberete osmoro koji će biti u vašoj Top mafiji, koji će imati privilegiju da vam konstantno pomažu u zadacima, a kao nagradu dobijate 8% od prihoda.

Meni Jobs, služi za obavljanje zadataka, za koje da bi ih obavili morate kupiti odgovarajuće oružje i ostalu opremu u meniju Inventory. U okviru menija Jobs postoje podmeniji koju su razdeljeni spram nivoa na kome se nalazite. Za specijalizovanje svakog zadatka posebno dobijate, kao i za svaki prelazak na viši nivo, nagradne poene, koji se iskorišćavaju za unapređivanje vaših veština, koje, između ostalog, podrazumevaju pojačavanje energije, jačinu napada i istrajnost u borbi. Meni Properties služi za kupovinu zemljišta i lokala na njima, uz pomoću kojih ćete moći brže da zarađujete novac, koji vam je potreban ne samo za kupovinu oružja već i za održavanje nekih od njih. Borbe se odvijaju u meniju Fights, gde možete napasti neprijateljsku bandu, orobiti je, dodati je na spisak za ucenjene glave, ili bar udariti vođu bande po glavi. Rezultati borbe, zavise od vašeg iskustva i naoružanja. Svaki posao koji odradite, i borba koju dobijete vam donosi iskustvene poene, koji vas nakon prikupljenog određenog broja prenose na sledeći nivo. Prelazak na novi nivo vam donosi poene kod Kuma, koji će vam poslužiti u određenim situacijama.

U meniju Home imate mogućnost da pregledate dešavanja, koja su se odvijala u vašem odsustvu, tj. ko vas je sve napao, ili pokušao da pokrade. Ako uđete u meni Profile, videćete pregled vašeg inventara, stanje vaših sposobnosti, i kratku listu statističkih podataka o vašem “radu” u mafiji.

Jedina zamerka je sporo obnavljanje energije nakon zahtevnih zadataka, pa se prelasci na više nivoe odvijaju sporo, ukoliko nemate vremena da ceo dan provedete igrajući istu. Postoji mogućnost da nagradite vaše prijatelje, tako što ćete im poslati pakovanje energije, i oni vama, ali to ne znači da će se oni setiti da to i urade.

Sve u svemu, igrica je vrlo zanimljiva i adiktivna, pa ćete zahvaljujući njoj, provoditi sate i sate ispred kompjuterskog monitora, gubeći osećaj o vremenu.

Komentari

komentara

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.