Trikovi za ublažavanje tegoba bez lekova

Kada smo bolesni ili nas nešto boli, prvo posežemo za lekovima. Međutim, postoji nekoliko trikova koje možemo primeniti da ublažimo tegobe bez lekova. U prethodnom postu “Prirodni lekovi koje možete naći u kući” već smo pisali o nekim trikovima, a u ovom postu vam predstavljamo nove trikove za ublažavanje tegova bez lekova. Iako su ovi trikovi autentični, predlažemo obraćanje lekaru za sve vrste tegoba i bolesti.

Med i cimet

Glavobolja

Glavobolja nestaje skoro odmah ukoliko popijete 2 čaše energetskog pića Gatorade. Bonus za korišćenje Gatorade-a za ublažavanje glavobolje je i to što nema neprijatnih nuspojava.

Opekotine

Colgate pasta za zube je odličan melem za opekotine.

Zapušen nos

U otpušavanju nosa vam može pomoći sisanje nekoliko jakih pepermint bombona, kao što su Altoids.

Bol u mišićima tokom gripa

pomenuta tegoba se može ublažiti mešavinom 1 supene kašike rena i 1 čaše maslinovog ulja. Kada pomešate ova dva sastojka, ostavite mešavinu da odstoji 30 minuta, a zatim mešavinom izmasirajte bolne mišiće.

Bol u grlu

Pomešajte 1/4 čaše sirćeta sa 1/4 čaše meda i uzimajte 1 supenu kašiku 6 puta dnevno. Sirće ubija bakterije.

Infekcije urinarnog trakta

Uzmite 2 tablete Alka-Seltzera i razmutite u čaši vode i popijte sa pojavom prvih simptoma. Alka-Seltzer, iako nikad nije reklamirano da pomaže kod infekcija urinanarnog trakta, eliminiše ove infekcije skoro odmah. (NAPOMENA: Alka-Seltzer i Alka-Seltzer Plus Cold nisu isti preparat, jer ovaj drugi sadrži aspirin koji može da izazove krvarenje stomačnih čireva).

Oštećena koža

Nepravilnosti na koži treba pokriti kristalizovanim medom i zavezati nešto preko toga. Efekti se vide bukvalno preko noći. Med ubija bakterije i ubrzava oporavak kože.

Gljivična oboljenja noktiju na nogama

Da izlečite nokte na nogama od gljivica potopite noge u Listerin, sredstvo za ispiranje usta.

Masnice

Na komad vate sipajte sirće, stavite na masnicu i pustite na odstoji sat vremena. Sirće smanjuje plavetnilo i ubrzava proces zalečenja.

Puknuti plikovi

Ukoliko vam je pukao plik, kapnite na njega nekoliko kapi Listerina, sredstva za ispiranje usta. Listerin je jak antiseptik i ubija bakterije.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.