Ugg čizme – zarazni trend

ugg-cizme1Čizme popularne australijske marke Ugg, postale su pravi modni fenomen, sudeći po brzini, kojom su se raširile kao sveopšti trend, kako među poznatim ličnostima, tako i među običnim devojkama.

Napravljene su od ovčije kože, izrazito su udobne, tople i nepromočive, a iznutra su postavljene vunom. S obzirom na pomenute kvalitete, ne treba da čudi, potpuna pomama za njima.

Početak popularnosti ovih čizama, vezuje se za 1978. godinu, kada ih je jedan australijski surfer, poneo na svoj put u Ameriku. Čizme su se toliko dopale kalifornijskim surferima, da su se ugg čizme uskoro pretvorile u brend. Ugg Australia čizme zvanično su osnovane kao brend 1995. godine, a prvi nalet sveopšte popularnosti, naišao je 2003. godine, kada ih je Opra Vinfri, predstavila u svojoj emisiji. Ovoj poznatoj voditeljki, uggs-ice su se toliko dopale, da je odlučila da svim svojim zaposlenima, kojih je bilo 350-oro, pokloni po jedan par.

ugg-cizme2Ugg čizme, prave se u desetak boja što svetlijih, što tamnijih. Pored klasičnih, poput onih u boji peska, preko žutih i različitih nijansi braon, do sive i crne, najzanimljivije su možda baš one u crvenoj, ljubičastoj i svetlo plavoj boji. Mogu biti plitke i duboke, a Classic Cardy Style, podrazumevaju model koji podseća na čarapu, zbog materijala koji je obložen preko ovčije kože. Sa strane se nalaze drvena dugmad, kojima se može regulisati, njihova dubina, u zavisnosti da li ćete ih zakopčati u donjem ili gornjem delu. Izuzetno lepo izgledaju, ako se iskombinuju sa uskim farmericama ili suknjicama. Ovaj model predstavlja potpuni hit, i u rekordnom roku je rasprodat preko zvaničnog sajta. Classic Tall Ugg, su duboki model, koji poseduje mogućnost zavrtanja, što znači da im sami dajete konačni izgled.

Za koji god model da se odlučite, neće vam nedostajati udobnost, koju svakako pružaju. Postoji čak i linija za decu, mada to predstavlja skupu investiciju. Kako biste ih što bolje održavali, s obzirom da su sklone prljanju, najbolje je koristiti originalni set za čišćenje, čija se cena kreće oko 15 EUR.

Original ugg čizme možete naručiti i preko zvaničnog sajta www.uggfootwear.com.au, i stići će vam iz Australije u periodu od nedelju do dve nedelje. Trenutno, povodom promocije čizama, ne naplaćuje se ni poštarina, ni carina, što znači da svoje uggs-ice dobijate, po ceni koja je naznačena na sajtu. U zavisnosti od modela, čizme se kreću od 40 do 200 EUR.

Ukoliko želite, možete kupiti I kopiju popularnih čizama u vidu drugih brendova, ili možda nebrendirane, ali tu vam niko ne garantuje kvalitet. Čak ih možete naći I za svega 1500 dinara. Treba napomenuti da zvanični sajt nudi spuštanje cene za 3,37  EUR u odnosu na cenu konkurentske firme, ukoliko im pošaljete takvu.

Na sajtu www.uggstore.com.au, mogu se naći slični modeli, a predstavljaju jednu od konkurentskih firmi. Na stranicama eBay-a i Amazon-a, možete naći mnogo zanimljivih modela, što uggs-ovih, što različitih konkurentskih firmi.

NAJNOVIJI POST: Skechers – ravne čizme

UPDATE: Modeli ravnih Ugg i Skechers čizama za sezonu 2011/2012

Komentari

komentara

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.