Završen Ultra Europe Split i Hvar

Proteklog vikenda Split i Hvar bili su domaćini najvećeg festivala elektronske muzike – Ultra Music, koji se od ove godine održava i u Evropi! Više od šezdeset hiljada mladih iz celog sveta (karte su prodate u više od 80 zemalja) uživalo je i đuskalo na Poljudu uz ritmove najpoznatijih svetskih DJ-eva. Neverovatni specijalni efekti i fenomenalan vatromet sa krova stadiona, su oduševili sve okupljene party turiste.

Ultra Europe Split Hvar

Program redovnog dela festivala je počinjao oko 16 časova i trajao je do kasnih jutarnjih sati, a ceo događaj se odvijao na dve festivalske bine – Glavnoj, na samom stadionu pod Marjanom, i Carl Cox & Friends Areni, koja je bila u neposrednoj blizini, koja je bila rezervisana za privatne žurke za nekoliko hiljada posetilaca. Ovde je glavnu reč vodio upravo velikan elektronske muzike – Carl Cox, a osim njega nastupe su imali i drugi poznati DJ-evi: Umek, Reboot, Marco Carola, Luciano, Adam Beyer, Pero Fullhouse, Guy Gerber i drugi.

Na glavnoj bini, prve večeri festivala, atmosferu je zapalio Sander Van Doorn, a nakon njega su se ređali sjajni Porter Robinson, Knife party, Fedde Le Grand, dok je centralni događaj večeri usledio posle dva po ponoći kada je na scenu izašao Avicii, a nakon njega i fantastični Nicky Romero.

Drugi dan festivala protekao je u fenomenalnoj atmosferi za koju su najzaslužniji bili Bingo Players, neverovatni Afrojack, zatim, godinama najbolji DJ sveta po izboru DJ Magazina – Armin Van Buuren i za kraj programa kada je sunce već počelo da izlazi, još jedan holanđanin – Hardwell. Ono što je obeležilo ovaj dan je čak 30.000 ljudi koji su istovremeno pratili poslednji nastup preko interneta, što predstavlja rekord u odnosu na prethodne festivale.

Iako je glavni deo festivala završen posle dva dana za nekoliko hiljada hard core fanove, zabava je tek sledila. Ovih nekoliko hiljada srećnika je prisustvovalo VIP žurci na Hvaru, u ambijentu prelepog hotela Amfora. Organizacija je bila odlična, te se preko 250 plovila tog popodneva uputilo ka ovom biseru hrvatskog turizma. Hedlajner ove žurke je bio sjajni Steve Aoki , a žurku su nastavili Brass Knuckles, Cazzette, Nervo, Dada Life i Chuckie. Atmosferu sa ove sjajne žurke, možete overiti ispod.

Sva tri dana festivala posetioce je zabavljao i Kryoman “The Robot”, ekscentrični izvođač koji je svojim najavama i nastupima postao redovna atraktcija na ovakvim događajima.

OVom događaju su prisustvovale i razne javne ličnosti, pa su tako primećeni Petar Grašo, Nina Badrić, i drugi.

– Sa zadovoljstvom možemo reći da je Ultra Europe – uspeo! I ne samo to, već je u svom prvom izdanju nadmašio očekivanja svih nas – organizatora i posetilaca. Drago nam je da smo Split opravdano stavili tik uz Majami. – izjavio je Džo Bašić, direktor Adria MM Produkcija.

Split je nosilac evropskog dela festivala i narednih četiri godine, a vama ako volite elektronsku muziku ostaje malo manje od godinu dana da isplanirate posetu sledećem Ultra Europe-u.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.