15 interesantnih činjenica o vagini

Ljudsko telo krije brojne tajne, i svakog dana javljaju se brojna istraživanja sa mnogobrojnim novim informacijama, koje su do tada bile nepoznate. Neke od njih nisu od vitalne važnosti, ali u svakom slučaju mogu biti vrlo zanimljive, poput ovih vezanih za ženski polni organ, koje vam u ovom postu predstavljamo.

 vagina

1. Prosečna širina vagine kod zrelih žena, kreće se u rasponu od 6.5cm do 7.5cm, i 10cm dužine (pri tom, ne misli se na otvor, već na celokupni spoljnji deo organa), međutim za vreme seksualnog odnosa i porođaja, dimenzije vagine prošire se i do 200%.

2. Godine 2011., 27-godišnja devojka optužena je za posedovanje heroina, nakon što su 54 kesice ove droge pronađene u njenoj vagini.

3. Ajkule i vagina sadrže u svom sastavu istu supstancu pod imenom skvolin. Skvolin je prirodni lubrikant vagine, a takođe nalazi se i u jetri ajkula.

4. Poremećaj pod nazivom Pelvic prolapse, podrazumeva stanje pri kojem vagina ispadne iz ležišta i bukvalno visi između nogu. Međutim, ovo stanje je lečivo.

5. Bez obzira što se dešava retko, moguće je da se razvije alergija vagine na proteine iz semene tečnosti. U većini slučajeva posledice se ogledaju u vidu otoka i svraba nakon seksa, međutim pojedine žene mogu biti i životno ugrožene. Istraživanja pokazuju i da pojedine žene su alergine samo na semenu tečnost pojedinih muškaraca.

6. Vaginalni gasovi, koji nastaju za vreme odnosa usled ubacivanja vazduha grubljom penetracijom, zapravo su vrlo česti. Za razliku od onih koji nastaju iz rektuma, vaginalni gasovi nemaju miris i nikakvu povezanost sa rektumom.

7. Ph vrednost vagine iznosi 4, što je ista vrednost koja važi za ph vrednost vina, piva i paradajiza. Sapuni, gelovi za tuširanje i semena tečnost, zapravo narušavaju njenu Ph vrednost.

8. Žena sa najvećom vaginom na svetu, bila je Anna Swann (1846-1888). Bila je visoka 2,26 metra, i rodila je dete teško 10 i po kilograma. Obim glave ovog deteta, bio je 48cm.

9. Prvi film na svetu, u kojem je upotrebljena reč vagina bio je Diznijev animirani film “Priča o menstruaciji”, snimljen 1946. godine.

10. Reč himen, nastala je po grčkoj boginji braka Himen. Himen služi za odbranu od infekcija pre puberteta, nakon kojeg gubi funkciju, usled ojačavanja tkiva vaginalnih zidova.

11. Jedna od dve hiljade devojčica rodi se sa neperforiranim himenom, što podrazumeva potpuno zatvoren himen, bez prostora za izlazak menstrualne krvi ili sekreta.

12. U proseku jedna od 5 000 do 7 000 hiljada beba rodi se bez vagine što je u medicini poznato pod nazivom vaginal agenesis. Postoje slučajevi kada se problem konstatuje tek nakon stupanja u pubertet.

13. Prvih nekoliko centimetara vagine ima najviše nervnih završetaka, te stimulisanje ovog dela pruža i najviše zadovoljstva.

14. U proseku samo 30% žena doživljava vaginalni orgazam.

15. Prema pojedinim istraživanjima, vaginalni i klitoralni orgazmi ne samo da su potpuno različiti, već i aktiviraju potpuno različite delove mozga.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.