Zanimljive činjenice o filmovima

Današnja filmska industrija dostigla je spektakularan nivo, a milioni gledalaca širom sveta svakodnevno hrle u bioskopske sale. Međutim, koliko god filmovi bili zanimljivi za gledanje, pored same radnje filma postoje brojne zanimljivosti koje su se dogodile za vreme snimanja, daleko od očiju gledalaca. Takođe, pojedine scene, snimane su na neverovatne načine, a žrtve glumaca su nezamislive. Magija i umeće prerušavanja su na vrhuncu, a sve to neočekivano od gledališta i upakovano u pitke pokretne slike. Naredni redovi, prikazaće vam interesantne anegdote i ostale zanimljivosti koje niste znali o filmovima.

Zanimljive cinjenice o filmovima
Slika preuzeta odavde

1. Miki Maus je prvo neživo biće koje je dobilo Oskara.

2. Tokom celog filma “Kad jaganjci utihnu, Hanibal Lektor (Entoni Hopkins) nije nijednom trepnuo.

3. Najčešće korišćena rečenica u filmovima je: “Hajdemo odavde” (“let’s get out of here).

4. Nakon Diznijevog filma “Princeza i Žaba”, više od pedesetoro dece je hospitalizovano zbog zaraze salmonelom, usled ljubljenja žaba.

5. Rouzin portret u filmu “Titanik”, nacrtao je Džejms Kemeron, a nakon snimanja portret je prodat na aukciji za 16.000 dolara.

6. Scena u kojoj Ed Helm u filmu “Hangover” (Mamurluk) ostaje bez zuba nije kompjuterski generisana, i danas Ed nosi zubni implant zbog te scene.

7. Za vreme snimanja filma “The Passion of Christ” (Hristova strast), glumca Džima Kavicela koji je glumio Hrista, udario je grom u toku snimanja na planini. Prisutni su tvrdili da se oko glumčevog tela videla svetlost. Neverovatno, ali glumac nije zadobio ozbiljnije povrede.

8. U toku snimanja filma “Fight Club” (borilački klub), Bred Pit je slomio zub, a režiseri mu nisu dozvolili da ga popravi dok se ne završi snimanje filma, kako bi buduće scene delovale ubedljivije.

9. Glumica Širli Henderson je najstarija glumica u Hari Poter serijalu filmova koja glumi učenicu. Iako je u vreme snimanja imala 45 godina, glumila je jedanaestogodišnjakinju.

10. u Londonu postoji bioskop, u kojem su angažovali dobrovoljne “nindže”, ljude koji prolaze između redova sale i ućutkuju pričljive posetioce.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.