Kako da izgledate stilizovano po hladnom vremenu?

S obzirom na to da ova zima neverovatno dugo traje, neophodno je prihvatiti činjenicu, da hladno vreme ne znači automatsko odbacivanje osećaja za stil i grčevito nošenje svega što deluje utopljavajuće. Naprotiv, zimska garderoba, može delovati vrlo stilizovano ako se pravilno odabere. Narednih 5 saveta, pomoći će vam da pravilno iskombinujete modne detalje, a da pri tom ne ugrožavate zdravlje.

1. Utoplite gornji deo tela

Najbolji način da se utoplite je da zagrejete gornji deo tela. Bitno je izbeći široke, debele džempere i držati se garderobe, koja prati liniju tela, jer široka garderoba stvara utisak debljine. Pametan izbor, kada je reč o materijalima, jeste vuna i kašmir. Takođe, izbegavajte garderobu koja se širi u predelu zglobova, čak i kada je moderna, kako hladan vazduh ne bi prostrujao do tela i doneo prehladu. Odlična kombinacija je džemper ili majica uskih dugih rukava preko svilene košulje.

2. Utoplite stopala

 

Bez obzira, da li oblačite farmerice ili suknju, i jedno i drugo treba da bude usko pripijeno uz telo, a ispod su poželjne deblje čarape, po mogućstvu vunene. Čizme, bez obzira da li su ravne ili sa potpeticama, treba da budu duboke i krznene sa unutrašnje strane. Poželjno je da budu iste boje kao boja farmerica ili suknje.

3. Odaberite dobar kaput ili dugu jaknu

 

Uvek birajte kaput, koji izdužuje figuru, umesto onog koji je skraćuje. Dužinu kaputa odaberite u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete. Kraći kaputi su pogodni za opušten svakodnevni izgled, ali treba voditi računa da se ne šire u predelu stomaka, što može stvoriti utisak debljine. Kaputi, dužine do kukova, svima dobro stoje, i sa njima je teško pogrešiti. Najbolja opcija su kaputi koji sežu do kolena, ili malo iznad, ali treba da budu ravnog kroja, umesto trapezastog. S druge strane duga jakna sa pojasom preko, u zavisnosti od modela i boje iste, može biti pogodna i za svakodnevnu i za svečaniju varijantu.

4. Kape, šalovi, marame

 

Bez obzira na model, kapa je obavezan detalj u hladnim zimskim danima. Svaki model kape možete dodatno ukrasiti po svom ukusu, tako što ćete staviti na nju broš, cirkone i sl. Zimski look, se uvek može osvežiti zanimljivim šalom ili maramom.

5. Naglasite usne i doterajte kosu

Tokom zimskih dana najbitnije je održite usne lepim i negovanim, i naglasite ih bojom koja vam lepo stoji. Usne i kosa najviše dolaze do izražaja, ako se uzme u obzir celokupan zimski izgled, te im stoga treba posvetiti najviše pažnje.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.