10 najboljih plaža i letnjih destinacija na svetu

Kvalitet i privlačnost plaže predstavljaju važne činioce, koje razmatramo prilikom odabira destinacije za letovanje, a njihova atraktivnost svakako utiče na kvalitet odmora koji planiramo. U ovom postu vam predstavljamo deset najboljih plaža i destinacija za letovanje na svetu koje su odabrali posetioci sajta TripAdvisor.com.

Providenšals

Providenšals predstavlja tropsko ostrvo iz grupe Turks i Kejkos ostrva i predstavljaju britansku prekomorsku teritoriju. Plaže na ostrvu nude veliki spektar sportskih aktivnosti i pogodne su za sve tipove turista, pogotovo za mlade romantične parove.

Tulum

Tulum predstavlja atraktivnu meksičku destinaciju sa zanimljivim arheološkim lokalitetima i arhitekturom Maja. Poseduje retku kombinaciju plaža, malog mesta i arheoloških nalazišta.

Bajron Bej

Bajron Bej predstavlja najistočniju tačku australijskog kopnenog predela. Okolina plaža ispunjena je svetionicima, a voda je izuzetno bogata životinjskim svetom poput morskih kornjača, delfina i kitova.

Kukova ostrva

Kukova ostrva pružaju odmor koji oduzima dah. Prelepe plaže, koralne lagune, i okolne džungle pružaju spoj, koji se teško zaboravlja.

Mirtl Bič

Mirtl Bič, koji se nalazi u Kaliforniji (SAD), pruža mogućnosti velikog broja aktivnosti, a posebno je pogodan za porodice sa decom.

Huatulko

Huatulko predstavlja meksičku destinaciju sa 36 plaža i eko turizmom u razvoju, stoga pruža veliki broj mogućnosti za zabavu od sunčanja do pešačenja kroz džunglu.

Negril

Negril, predstavlja vrlo značajnu destinaciju jamajčanskog područja. Izuzetno velika plaža, pod imenom Seven Mile Beach, koja krasi ovo letovalište, dočekuje sve vrste turista od visoko platežnih na jednom kraju plaže, do onih skromnijih platežnih mogućnosti na drugom.

Kulebra

Kulebra je portorikanska destinacija potpuno netipična za većinu letovališta, s obzirom na odsustvo velikih hotelskih lanaca, ali sa božanstvenom prirodom i pogodnostima za ronjenje i vindsurfing.

Borakej

Borakej je filipinska destinacija koja poseduje nekoliko manjih plaža, ali sa vrlo  zanimljivim  pejzažima.

San Dijego

Plaže u Sad Dijegu, u Kaliforniji (SAD) predstavlja klasičnu plažu, ali sa velikim brojem usluga i aktivnosti koje se mogu preduzimati na njoj. Veliki broj bič barova upotpunjuje opuštajući doživljaj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup