Najbolje aplikacije za operativni sistem bada 2.0

Operativni sistem bada, kompanije Samsung, može se sresti na veoma malom broju Samsungovih telefona. Star je oko dve i po godine, ali i pored toga karakteriše ga mali broj aplikacija u odnosu na dominirajući iOS i Android. Međutim, i pored lošijeg izbora na Samsung apps-u, ipak se može pronaći sve što vam je potrebno za osnovnu upotrebu smart telefona, pa i više od toga. Bez obzira, što je najnestabilnija verzija ovog operativnog sistema, sa značajnim brojem bagova (pogotovo ako se uporedi sa bada 1.2), bada 2.0 ipak nudi najveći izbor kada je reč o broju i raznovrsnosti aplikacija.

Stoga, u ovom postu predstavljamo vam najznačajnije aplikacije ovog operativnog sistema, koje bi svaki vlasnik telefona sa ovim operativnim sistemom trebalo da ima.

1. Smart Office

Cena ovog paketa programa nije zanemarljiva, i iznosi preko hiljadu dinara, međutim ono što je za svaku pohvalu kod Samsunga je to što se često organizuju promocije kada su i najskuplje aplikacije besplatne. Konkretno ova aplikacija, već 2 puta mogla je da se skine potpuno besplatno, samo je potrebno pratiti promotivne periode.

Ovaj paket programa nudi kompletan office, uz mogućnost kreiranja dokumenata, a ne samo njihovog čitanja, uz mogućnost čuvanja istih na dropbox-u. Takođe imate i mogućnost direktnog pristupanja googledoc-u.

2. Cam Scanner i Cam Card

Cam Scanner je aplikacija koja se plaća, ali je i bila na promociji nekoliko puta, te se mogla preuzeti besplatno. Služi da uslikani dokument pretvori u pdf verziju istog.

Cam Card je aplikacija koja kontakte na štampanim vizit kartama, pretvara u kontakte na telefonu. Plaća se, ali je takođe bila više puta na promocijama za besplatno preuzimanje.

3. Video

Najznačajnije aplikacije koje se mogu svrstati pod ovu kategoriju su Sub Player koji vam daje mogućnost da ubacite svoje titlove, zatim SPB TV i Television za gledanje televizije preko interneta, Movie Studio za kreiranje sopstvenih video klipova, Movie DB za informisanje o filmovima (poput IMDB-a) i sl.

4. Društvene mreže

Za badu 2.0 postoji podrška u vidu aplikacija za većinu popularnih društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter, Foursquare i sl., izuzev Google plus-a. Aplikacije su besplatne.

5. Rečnici

Zaista ogroman izbor veoma kvalitetnih rečnika, za skoro sve jezike sa engleskog, te ako govorite ovaj jezik neće vam biti problem da naučite nijedan drugi. Skoro svi rečnici su potpuno besplatni i rade offline, što je od izuzetne važnosti kada se nađete u inostranstvu. Posebno su interesantni Collins-ovi rečnici i Tran-go+.

6. Putovanja

Pored aplikacija poput Hotels, Hrs hotels i sl. za pretraživanje hotelskog smeštaja,ili iznajmljivanja prevoza poput Sixt, značajne su i Adequate Case i uPackingList kao podsetnik za šta poneti na putovanje, e Cards za kreiranje razglednica, Trip$ za držanje budžeta za vreme putovanja pod kontrolom, i sl.

7. Zdravlje

Veliki broj interesantnih aplikacija. Izdvajaju se Laboratory za tumačenje laboratorijskih rezultata, Weight Loss za beleženje tempa gubljenja ili dobijanja kilograma, Health Family kao zdravstveni karton za celu porodicu, Ambience u vidu terapije muzikom, i sl.

8. Finansije

Telefon možete slobodno koristiti za vođenje računa o vašim finansijama. Od aplikacija ovog tipa izdvajaju se kao najinteresantnije: Debt Keeper za beleženje pozajmica, Fair Pay za lakše deljenje troškova u većem društvu, Bada kurs, aplikacija na srpskom jeziku koja vam direktno računa odnos dinara i stranih valuta, Spending Tracker za beleženje plaćenih troškova i sl.

9. Igre

Igre su raznovrsne i ima ih zaista na pretek. Najinteresantnije su Fruit Ninja (besplatno), Control Tower (plaća se ali je bila i na akciji za besplatno preuzimanje), Mahjong Legend (besplatno), Othello (plaća se ali je često i na akciji), Iron worm (plaća se kad nije na akciji), i sl.

10. Ostalo

Pošto je praktično nemoguće pobrojati sve kvalitetne aplikacije, svrstaćemo ostatak u jednu kategoriju. Layer i Toozla kao reality browser-i, Unit converter za pretvaranje mera, Echoprint dugo očekivana zamena za uklonjeni pretraživač muzike koji je još uvek u razvoju te i nije od velike koristi, TuneIn Radio za slušanje radio stanica, Wattpad za onlajn knjige, Car Con za troškovnik održavanja automobila i dr.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.