Izračunajte svoj WHR

WHR, predstavlja englesku skraćenicu za termin Waist Hips Ratio, što podrazumeva odnos struka i kukova. Uz pomoć izračunatog WHR-a, možete saznati da li Vaš odnos struka i kukova spada u granicu optimalnog ili je možda malo preko toga.

Način računanja WHR-a, zapravo je vrlo jednostavan. Formula glasi obim struka podeljeno sa obimom kukova. Broj koji se dobije, predstavlja Vaš WHR indeks.

Ukoliko WHR indeks pripada rasponu od 0 do 0,9, dijeta Vam neće biti potrebna, jer to znači da posedujete poželjan WHR indeks, i obično ga imaju svi sa prosečnom težinom. Optimalan WHR indeks je 0,6, i njega poseduju žene sa savršenom figurom.

Međutim, ukoliko Vam WHR indeks pripada kategoriji od 0,9 do 1, shvatite ga kao znak upozorenja da pod hitno povedete računa o vašoj težini, jer je isti znak da ste samo jedan korak do gojaznosti.

WHR indeks koji pripada kategoriji od 1 do 1,5, jasan je pokazatelj da je reč o gojaznoj osobi, jer isti značajno premašuje svoju optimalnu vrednost.

WHR pokazatelj, predstavlja odličan način da proverite atraktivnost Vaše figure, s obzirom da je primenljiv na sve vrste tipova i građe tela, tačnije i sitniju i krupniju građu tela, s obzirom da se računa odnos pojedinih delova tela, umesto da se barata standardnim brojkama 60-90 (struk-kukovi).

PREPORUKA: Kako smršati bez dijete?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup