Đavolja Varoš postaje svetsko čudo?

Đavolja Varoš, koja je u konkurenciji za novih 7 svetskih čuda prirode, vodi u kategoriji “Pećine, Formacije stena, Doline”. Izbor za 21 prirodno čudo koje će ući u finale završava se 7. jula, a organizatori izbora će proglasiti finaliste 21. jula. Đavolja Varoš kod Kuršumlije je vrlo blizu finala, s obzirom na to da vodi u svojoj kategoriji. Novih sedam čuda prirode će biti proglašeno na leto 2010. godine.

Ukoliko bi Đavolja Varoš bila proglašena za jedno od 7 prirodnih čuda na svetu, to bi bio veliki podsticaj za turizam regiona u kom se nalazi. Otkad je Turistička organizacija Niša sa kompanijom “Planinka” podnela kandidaturu ova prirodna lepotica je skrenula pažnju svetske javnosti na sebe. U 2008. godini je Đavolju Varoš posetilo oko 30.000 ljudi, dok je prethodnih godina ovo bila destinacija tek za neke zalutale izletnike. Danas je vrlo uobičajeno da se organizuju grupne posete i ekskurzije ovoj neverovatnoj formaciji stena. Lokalna legenda kaže da su stene u Đavoljoj Varoši ustvari svatovi koje je Bog okamenio, jer su se napili “đavolje vode”, međutim svoj današnji izgled ovo buduče svetsko čudo može da zahvali dejstvima erozivnih sila koje su oblikovale stene do savršenstva.

Đavolja Varoš bi mogla vrlo lako da bude jedna od TOP turističkih destinacja u Srbiji, međutim neophodno je da se izgrade potrebni smeštajni kapaciteti i infrastruktura u okolini Đavolje Varoši.

Molimo Vas da podržite kandidaturu Đavolje Varoši u izboru sedam svetskih čuda prirode, tako što ćete kliknuti na sliku u gornjem delu teksta. Na ovoj slici možete svakodnevno pratiti trenutni rang Đavolje Varoši u toku izbora.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup