5 najegzotičnijih jezera

Egzotika je prva asocijacija za letovanje na moru, međutim uspeli smo da pronađemo nekoliko egzotičnih jezera, koja će redefinisati vaše mišljenje o egzotici. Ova jezera zadivljuju svojom lepotom i svakako su vrlo poželjna mesta za odmor. Njihova egzotika, u nekim slučajevima, može da se meri i sa egzotikom najlepših morskih odmarališta.

 

1. Malavi (Malavi, Tanzanija, Mozambik)

Ovo jezero se prostire na teritoriji tri države: Malavi, Tanzanije i Mozambika. Jezero je dom najvećeg broja jezerskih riba na svetu i predstavlja pravi biser prirode.

Malavi

 

2. Gardi (Italija)

Jedno od napoznatijih i najpopularnijih jezera ima najlepše prirodne šljunkovite jezerske plaže u Evropi. Veliki broj turista ga posećuje i predstavlja vrlo popularnu turističku destinaciju u Italiji.

Gardi

 

3. Mičigen (SAD, Kanada)

Ovo jezero pripada grupi Velikih severnoameričkih jezera i nalazi se na granici između SAD i Kanade. Iako se ne može reći da je ovo jezero tropsko, ono je u svakom slučaju egzotično i na njegovim obalama se nalaze neke od najboljih plaža u SAD i Kanadi.

Mičigen

 

4. Mrtvo more (Izrael, Jordan)

Mrtvo more se nalazi na granici Izraela i Jordana, i predstavlja najslanije jezero na svetu, pa je po tome i dobilo ime. POvršinom i salinitetom se izdvaja od drugih jezera pa ga zato najčešće nazivaju Mrtvo More. Najrazvijeniji je banjski turizam, jer se veruje da je blato na obalama lekovito.

Jezero - Mrtvo more

 

5. Melisani (Grčka)

Melisani jezero se nalazi u pećini Melisani na grčkom ostrvu Kefalonija. Iako, ovo grčko ostrvo obiluje neverovatnim egzotičnim plažama, Melisani jezero je najposećenije turističko mesto Kefalonije.

Melisani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup