Google “preporučuje” Bing

Ako ste danas preko Google-a pretraživali web za ključnu reč “search” primetili ste da se na prvom mestu rezultata pretrage pojavljuje Majkrosoftov pretraživač Bing. Prilično je neverovatno da timovi Google-a nisu uspeli da naprave bolju optimizaciju za ovu ključnu reč ili da “tweak-uju” svoj pretraživač za ključnu reč, koja je više nego relevantna za njihov biznis.

google-preporucuje-bing

Da ovaj veliki propust kompanije Google ne prođe nezapaženo pobrinuli su se korisnici Twitter-a, koji su uspeli brojem tweetova da učine ovu nesvakidašnjost prilično javnom. Naime, na prvom mestu liste “tema u trendu” (Trending Topics) na Twitter-u je fraza “I’m feeling lucky”, koja označava funkcionalnost Google-ovog pretraživača da za zadatu ključnu reč Vas automatski preusmeri na sajt čija je adresa prva u rezultatima pretrage. U ovom slučaju bićete automatski redirektovani na početnu stranicu “Bing-a”.

Mada smo prateći Trending Topics na Twitter-u naišli na veliki broj podrugljivih tweet-ova na račun Google-a, smatramo da internet gigant neće osetiti nikakve negativne efekte ovog propusta, jer budimo iskreni koliko ljudi realno dolazi na Google da bi tražilo druge pretraživače.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup