Grand Pripejd – prvi virtuelni operater mobilne telefonije u Srbiji

Saša Popović iz Grand produkcijeSrbija je dobila prvog virtuelnog operatera mobilne telefonije i to je Grand pripejd. Ukoliko još uvek postoje nejasnoće koji Grand, misli se na muzičku kuću Grand, sa Sašom Popovićem na čelu.

Šta je to virtuelni operater mobilne telefonije?

Virtuelni mobilni operater (eng. mobile virtual network operator (MVNO) je kompaniju koja se “naslanja” na infrastrukturu i resurse postojećih operatera. Ove kompanije kupuju minute i SMS-ove na veliko, i zarađuju na razlici između maloprodajne i veleprodajne cene usluga koje nude. Osim osnovnih usluga ovi operateri koriste i ostale usluge “velikih” operatera: call centar, sistem za naplatu,  numeraciju za telefone, izradu kartica itd.

Svrha postojanja virtuelnih mobilnih operatera je pokrivanje tržišta do kojeg tradicionalni operateri ne mogu da “dobace”. Koncept usluge ovih opertaera je zamišljen da bude zabavan i jednostavan za korišćenje.

U regionu postoji nekoliko sličnih mreža, koje su zapravo brendovi mobilnih operatera koji već posluju na datom tržištu. Pa tako, u Hrvatskoj na ovaj način rade Tomato (koji koristi mrežu VIPnet-a) i Bonbon (koji koristi mrežu T-Mobile), dok u Sloveniji postoje 3 ovakva operatera.

Grand pripejd

Grand pripejd koristi mrežu srpskog Telenor-a i numeraciju 069. U okviru Grand pripejd paketa, koji košta 300 dinara, dobijaju se 3 pripejd kartice sa po 30 dinara kredita i CD sa “hitovima” Granda. Razgovori između ova dva broja se tarifiraju sa 1 dinar po minutu, a u ovu cenu je uračunat i PDV. Svaka dopuna preko 300 dinara omogućava vlasniku broja da učestvuje u nagradnoj igri Grand pripejda, u kojoj su glavne nagrade automobili i televizori.

Cenovnik Grand pripejda

Cena minuta između 3 broja iz grupe: 1 din
Cena minuta ka ostalim brojevima u nacionalnom saobraćaja: 7 din
Cena uspostave poziva za pozive u grupi: 0 din
Cena uspostave poziva za pozive u nacionalnoj mreži: 7 din
Cena SMS poruke u nacionalnim mrežama: 4 din

* Tarifiranje se vrši zaokruživanjem na 60 sekundi
** Cena Grand pripejd paketa sa 3 SIM kartice sa inicijalnim kreditom od 30 dinara i muzičkim diskom – 300 dinara
*** U navedene cene uračunat je PDV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup