Haljine spram oblika tela

Haljine su odraz ženstvenosti, međutim, mnoge žene se ustručavaju da ih nose, jer nisu u potpunosti zadovoljne izgledom svog tela. Za svaki nedostatak, postoji i način, da se on sakrije, samo ga treba znati. Bez obzira na konstituciju i mane vašeg tela, ukoliko pravilno odaberete odgovarajuću haljinu, možete izgledati zanosno, noseći je.

Široki kukovi

Haljina za široke kukove

Najlakši način da sakrijete široke kukove, ili da ih značajno smanjite je da odaberete haljinu koja će biti uska u gornjem delu tela, dok će se u donjem delu pomalo širiti u naborima, kako bi dala izgled punoće. Gledajte da haljina nema kaiš ili pojas, kako bi se još više istakao savršeni gornji deo tela. Ukoliko je haljina pufnasta u donjem delu, možete staviti kaiš ili pojas. Ramena u svakom slučaju treba da budu otkrivena, kako bi se izbalansirala širina ramena sa širinom kukova. Takođe, možete odabrati i haljinu sa podignutim strukom, ukoliko uz široke kukove želite da prikrijete da imate i male grudi.

Široka ramena

Nema potrebe da se krijete iza tone garderobe, kako biste sakrili ovaj nedostatak. Dovoljno je da odaberete haljinu sa asimetričnim rukavima, i vaš nedostatak više neće upadati u oko. Izbegavajte pufnaste rukave, ili haljine čiji su gornji delovi napravljeni tako da proširuju, dok su dole uske, kako ne biste izgledali preveliko.

Debele ruke

Kako biste sakrili debele ruke, možete pronaći neki zanimljiv ultra kratki blejzer, koji ćete obući preko haljinice. Na taj način, izbeći ćete staromodni izgled u haljini sa dugim rukavima. Rukavi mogu biti i tri četvrt, bitno je da se pokrije deo ruke iznad lakta. Takođe, možete izabrati i pufnaste rukave.

Sitna građa tela

Izaberite haljinu uz koju ide i blejzer, sa kratkim rukavima, po mogućstvu neke svetlije boje, kako biste dobili na krupnoći tela. Izbegavajte pufnaste rukave, da ne bi izgledali kao devojčica.

Kilogrami viška

Kako biste sakrili kilograme, birajte što tanje i lakše materijale, a ukoliko izaberete neku sa printovima, neka oni budu što krupniji. Obavezno uzmite što veće štikle, uz haljinu, kako bi izdužili noge i celokupnu figuru.

Kilogrami manjka

Kako bi sakrili nedostatak oblina, uzmite haljinu sa upečatljivim velikim printom, koja će imati dosta nabora, karnera, i padati u širinu, kako biste izgledali punije.

Debeo struk

Haljina za devojke sa širokim strukom
Haljina za devojke sa širokim strukom

Zamaskirajte debeli struk, tj. nedostatak istog, tako što ćete nositi haljinu koja ima ravnu liniju, pa neće definisti struk. Takođe možete odabrati i haljinu koja će imati spušten struk ili onu sa podignutim strukom, bitno je da ne uzmete onu gde struk stoji tamo gde treba.

Velike grudi

Odaberite haljinu koja će imati V ili kockasti izrez. Izbegavajte haljine sa ukrašenim i načičkanim gornjim delovima, i obratite pažnju da materijal haljine ne bude krut.

Male grudi

Suprotno haljinama koje odgovaraju ženama koje žele da sakriju velike grudi, kako biste sakrili male, nosite haljine sa raznim ukrasima, i velikim printovima koji se prostiru po celoj haljini. Isečeni rukavi, dodaće iluziju širih ramena.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup