Horoskopski znak Devica

horoskop-devicaDevica je šesti znak Zodijaka. Zemljani je znak i pripada joj period od 24. avgusta do 23. septembra. Devicom vlada planeta Merkur, baš kao i Blizancima, s tim da joj je pored izvanredne inteligencije podarila nešto drugačije osobine i smireniju prirodu, nego Blizancima. Zapravo, Merkur nije prirodni vladar Devica, jer on mnogo više odgovara vazdušnom znaku Blizanaca, nego zemljanim Devicama. Kada se nekom znaku dodeli pravi vladar, taj znak počinje da menja temperament, i gubi veliki deo osobina prethodnog vladara. U nedostatku odgovarajuće planete, dodeljen im je Merkur, međutim, smatra se da im je pravi vladar nova planeta Vulkan, koja se još naziva planetom groma. Onog momenta kada ona postane vidljiva kroz naše teleskope, Device će, izmeniti neke karakterne osobine i izgubiti nervnu napetost i pritisak, koji osećaju zbog neodgovarajućeg vladara. Tačnije, smatra se da će Device od tog momenta dobiti na samopouzdanju i hrabrosti, a izgubiti veliki broj strahova, koji trenutno karakterišu njihovo ponašanje.

Device važe za potpune perfekcioniste, zbog čega su dobri koji god posao da rade. Međutim, ova opsednutost detaljima ih nekada sprečava da vide širu sliku neke situacije ili problema. Dešava se i da preteruju u svojoj opsednutosti savršenstvom i detaljima, pa postaju sitničavi i isuviše kritički nastrojeni. Upravo zbog te osobine dve Device teško uspevaju zajedno, jer njihov odnos lako može da se pretvori u uzajamno prebacivanje. Strogo se drže ustaljenih radnji, čak i u najbanalnijim stvarima, i nikad ne odstupaju od svoje rutine. Vrlo su izbirljivi, o čemu god da se radi, i čine upravo onaj tip ljudi za koji se kaže da uvek traže dlaku u jajetu. Opsednute su redom i higijenom i najvećim mogućim brojem briga, što za sebe, što za ljude do kojih im je stalo. Pravi su hipohondori i nikad nisu zadovoljni. Večito nešto gunđaju. Međutim, kada su u pitanju ozbiljni problemi, Device se spremno s njima hvataju u koštac.

Device su vrlo inteligentne i promišljene. U ljubavi vole da dominiraju i da sve drže pod kontrolom, a kada naiđu na nesigurno tle, one se povlače. Device mrze preteranu sentimentalnost. Vrlo su dobri i privrženi prijatelji koji su uvek spremni da pomognu, iako sami mrze da prihvataju bilo kakvu pomoć. Jednostavno ne žele ni od koga da zavise, niti ikome da duguju uslugu. Ne podnose prosjake i prosjačenje. Njihov moto je da sve mora da se pošteno zaradi. Veoma su odgovorne i vole da uče.

Device su zatvorene, stidljive i veoma skromne, što ih nekad sprečava u napredovanju. Međutim, većina Devica s godinama uspeva da prevaziđe ovaj problem. Osim toga, Device su preterano kritične i prema sebi, ne samo prema drugima. Upravo zbog toga što su same sebi najveći kritičari, ne podnose kada drugi kritikuju njih.

Karakteristično za Device je da imaju čudan hod i loše držanje tela. Neke čak i šepaju ili imaju problem sa stopalima.

Device jako vole mačke i sitne ili bespomoćne životinje. Preziru vulgarnost, nepristojnost i lenjost. Zato jako vole praktičnost, istinu i tačnost.

Žene Device su vrlo tajnovite i teže tome da nađu najčistiju moguću – pravu ljubav. Spremne su mnogo toga da učine kako bi udovoljile partneru, ukoliko poveruju da je baš on, taj pravi, a isto tako da ga istog momenta ostave, kada shvate da nije. Muškarci Device nemaju ni trunku romantike u sebi, ali su zato nesebično predani porodici, i na taj način u stvari iskazuju svoju ljubav.

Kada je reč o zanimanjima, Devicama odgovaraju uslužne delatnosti i medicina. Imaju upadljiv nedostatak mašte i stvarlačkih sposobnosti, pa im poslovi koji zahtevaju takve sposobnosti ne odgovaraju. Dobro manipulišu novcem i odlični su organizatori, zahvaljujući natprosečnoj inteligenciji, koju poseduju.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Majkl Džekson, Kameron Dijaz, Hju Grant, Bijonsej Nouls, Kijanu Rivs, Klaudija Šifer i dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup