10 razloga da kupite HTC Flyer

Tablet racunar HTC FlyerAutor: Jadranka Stančić (@bellaadria)

HTC Flyer, predstavlja jedan od vodećih uređaja današnjice na tržištu tablet računara. Lagan, brz, staje u jednu ruku i džep od jakne, i kao takav predstavlja uređaj, koji jednom kada budete počeli da koristite, nećete više ispuštati iz ruku, jer sve što vam bude zatrebalo ponećete zajedno s njim. U ovom tekstu, pobliže ćemo opisati njegove najzanimljivije funkcije, koje ga ujedno izdvajaju u odnosu na konkurenciju i odgovaraju na pitanje zašto kupiti baš ovaj, a ne neki drugi tablet uredjaj. HTC Flyer možete kod nas osim u slobodnoj prodaji kupiti i preko Telenora, koji nam je ustupio ovaj tablet računar na test.

1. Stylus (olovka)

Ono što već na prvi pogled izdvaja HTC Flyer od ostalih tablet uređaja na tržištu, jeste olovka koja se kupovinom ovog tableta preko Telenora, dobija sa uređajem. Olovka je odlično integrisana u softver tableta, i može se koristiti na zaista veliki broj načina, počev od kreiranja beleški, preko crtanja (jer poseduje mogućnost podešavanja svojstava i boja olovke), pa do pravljenja screenshot-ova i beleženja na istim. Olovka poseduje i mogućnost označavanja teksta, kao i brisanja svega što smatrate nepotrebnim. Olovku možete koristiti i na fotografijama. Sve što napišete, možete sačuvati ili poslati mejlom u jednom koraku.

2. Beleške

Beleške na ovom tabletu su integrisane sa servisom Evernote kojem možete pristupiti nakon brzog kreiranja naloga, a koji je posebno prilagođen uređaju od strane HTC-a, i poseduje zgodne i zabavne funkcionalnosti koje ostali tablet uređaji na tržištu nemaju. Naime, Evernote beleške su odlično povezane sa drugim svojstvima ovog uređaja poput olovke, kalendara, diktafona, kamere te korišćenje istih predstavlja zaista fascinantno iskustvo. Možete lako prelaziti sa hvatanja beleški olovkom, na kucanje teksta, zatim, snimanje diktafonom, dok tablet beleži tačno vreme svih akcija sjedinjujući ih sa kalendarom, kako biste ih lako mogli kasnije pronaći i rekonstruisati tačan sled kreiranja beleški u history-ju. Beleške mogu sadržati i slike, koje ste uslikali prednjom kamerom od 1.5MP, ili zadnjom od 5 MP. Svaka beleška se čuva onlajn u cloud-u, što omogućava čuvanje memorije, uprkos tome što isto nije neophodno jer sa tabletom dobijate memoriju od 32 gb, sa mogućnošću proširenja za još toliko uz pomoć SD kartice.

3. Brzina procesora

HTC Flyer poseduje procesor Qualcomm Snapdragon na 1.5GHz , koji je jedan od najbržih procesora u tabletima danas. Tablet bez problema izvršava više zadataka, pokreće zahtevne igrice bez problema, pri tom je brz i ne oseća se ni trunka opterećenja. Veliki broj testova na internetu ukazuje na to da ovaj procesor ima jedno jezgro, a ne dva kao većina novijih tableta, i predstavljaju tu činjenicu kao manu, ali u svakodnevnom radu nismo osetili nijednom prednost dvojezgarnih procesora u odnosu na ovaj.

4. Ebook reader

Ukoliko volite da čitate i želite da vaš tablet u potpunosti ili delimično zameni klasične knjige, HTC Flyer je tablet za vas. Ebook reader je jedan od najboljih koje smo ikada videli, jer je jako brz i lak za korišćenje. U osnovi se nalazi popularni Kobo Reader, ali je u priličnoj meri modifikovan i prilagođen korišćenju na HTC Flyer-u. Pa tako, ukoliko želite nešto da podvučete ili označite, možete upotrebiti olovku koja dolazi sa uređajem, a ukoliko osetite nostalgiju za klasičnim knjigama, animacija okretanja stranica, koja vam daje osećaj pravog okretanja stranice, učiniće da vaša nostalgija nestane.

5. Podrška za igrice u flash-u

S obzirom na to da tablet učitava flash u stranici, što je izrazito korisno, možete igrati online igrice pravljene u flash-u, poput popularnih igrica sa Facebook-a: Yoville i Farmville bez ikakvih problema. Game play je potpuno isti kao da ih igrate na desktop računaru, a ako okrenete tablet vodoravno i veličina interfejsa za igricu je potpuno ista. S obzirom da je za ove igrice potrebna određena preciznost, ista vam neće nedostajati ukoliko ih igrate preko HTC Flyer-a, jer se sve odvija brzo i lako, a dodir na ekranu je jako precizan.

[fbphotos id=10150932282345273]

6. Ekran

HTC Flyer je opremljen standardnim LCD ekranom rezolucije 1024x600px i veličine 7 inča. Kvalitet izrade ekrana je izuzetno dobar, pa pruža dobre performanse, kako pri gledanju, tako i pri dodiru. Uglovi gledanja su izuzetni, čak bi rekli iznadprosečni za LCD ekran, tako da pri gledanju filmova HTC Flyer može da koristi i više osoba istovremeno.

7. Dodaci

Ukoliko ovaj tablet uzmete u Telenor-u, u pakovanju sem uređaja dobijate i veliki broj dodataka kao što su: punjač, usb kabl, uputstvo na srpskom, 3.5mm stereo slušalice, zaštitna futrola, olovka i baterija za olovku. Neki od ovih dodataka su standardni, a neki korisni dodaci poput zaštitne futrole i olovke dolaze samo uz HTC Flyer.

8. Zvuk

Zvuk na HTC Flyer-u je na pri vrhu liste razloga za kupovinu ovog uređaja, pogotovo ukoliko ste ljubitelj muzike. Na nekolicini tableta drugih proizvođača koje smo korisitili, zvuk je u najboljem slučaju prosečan, što znači da je jedva dovoljan za korišćenje zvuka u igricama ili filmovima. Zvuk koji proizvode dva mala zvučnika na zadnjoj strani HTC-ovog tableta je toliko dobar da možete uživati i u slušanju muzike uz prilično dobru jačinu i kvalitet zvuka.

9. Softver

HTC Flyer dolazi sa popularnim Sense interfejsom, ovog puta u verziji 2.1 za tablete. Jedan od razloga zašto je HTC u Flyer ubacio android 2.3, a ne 3.0 je i veća mogućnost prilagođavanja sopstvenog softvera u ovoj verziji. Sense UI za tablete nam donosi iskustvo, slično iskustvu koje nose telefoni istog proizvođača u koje je ubačen Sense UI 3.0 za telefone. U tablet verziji je urađena podrška za olovku i widget-e na tabletu, kao i fantastični cover flow 3D efekt pri kretanju kroz početne panele. Najupečatljivija aplikacija koju je HTC uradio za Sense 2.1 za tablete je ona za vremensku prognozu. Naime, ova aplikacija u zavisnosti od trenutnih vremenskih prilika menja fantastične demo animacije, kojima verno dočarava trenutno vreme, a demonstracija trenutnih vremenskih prilika može vam poslužiti i kao live wallpaper.

Polaris office paket se sa Flyer-om dobija besplatno, te tako automatski imate zamenu za Microsoft Word i Excel na ovom uređaju. Ovde se može primetiti integrisanost ovog softvera sa olovkom, s obzirom na to da u zavisnosti od vaših potreba, možete koristiti i olovku i tastaturu, koja je uzgred dobro odrađena, te se kucanje teksta odvija lako bez obzira da li koristite jednu ili obe ruke. Tekst se uz pomoć olovke lako može označiti ili podvući, što doprinosi boljoj upotrebljivosti ovog office paketa.

10. 3G povezanost

Još jedan od razloga za kupovinu ovog uređaja je i 3G povezanost, što vam pruža punu mobilnost i povezanost u svakom trenutku. Ukoliko uzmete tablet preko mobilnog operatera Telenor, nećete morati da brinete o internetu, niti da zavisite od wi-fi mreže, jer dobijate brzi Telenor internet koji dolazi u 3 paketa: od 2, 10 i 30 GB.

Video snimljen HTC Flyer-om

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup