Kako da se ugojim?

Na pitanje “Kako da se ugojim?” ne postoji jednostavan odgovor. Situacija je slična kao i sa mršavljenjem – potrebno je vremena i volje. Ukoliko imate manju težinu od one idealne, to ne mora biti problem samo po sebi. Ukoliko ste zdravi, vežbate i opšteg ste dobrog stanja, nedostatak nekoliko kilograma ne treba posmatrati kao nešto što je loše. Međutim, ukoliko morate ili želite da dobijete nekoliko kilograma više, uradite to na zdrav način.

Slika je preuzeta sa www.howtogainweighthq.com

Iako većina ljudi, kada želi da se ugoji, se okreće kaloričnoj hrani, mnogo bolja opcija je okrenuti se zdravoj hrani. Kalorije su bitne, ali su mnogo bitnije hranljive materije. Bitno je unositi hranu više puta dnevno (5,6 puta dnevno), i početi sa hranljivim obrokom, a “zasladiti” sa jogurtom, orasima ili nekim voćem. Poželjno je da se svaki obrok sastoji od proteina, skroba, masti i povrća. Na primer, za užinu možete pojesti sendvič sa ćuretinom na belom hlebu sa majonezom, a na kraju dodati neko voće.

Ukoliko ne znate kako da se naterate da jedete, postoji nekoliko opšte poznatih “trikova” koji će vam pomoći da dobijete apetit. Duga šetnja pred obroka će vam pomoći da povratite apetit i elan za jelo, kao i uzimanje voća pre obroka, čiji šećer podstiče telo da “traži” još hrane. Ukoliko i dalje ne možete da se naterate da jedete, počastite sebe sa nekim omiljenom jelom koje možete da jedete u svakoj prilici.

Predlažemo vam da ukoliko imate problem sa nedostatkom težine svaki korak činite u dogovoru sa lekarom ili nutricionistom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup