Kompatibilnost horoskopskih znakova – Bik

Bik je stabilan, tvrdoglav, senzualan zodijački znak, usporene i pomalo lenje prirode, koji čvrsto stoji na Zemlji. Njegove reakcije jesu spore, ali nije preporučljivo, nervirati ga. Iza gomile sputanih osećanja krije se neverovatni bes, koji je opasan za svakoga. Međutim, Bik ne eksplodira tako lako, te nema potrebe za strahom. Zato je veoma tvrdoglav i krut u svojim shvatanjima pogotovo kada je reč o novcu. Finansije igraju veoma bitnu ulogu u njegovom životu, i daju mu osećaj sigurnosti.

Bika će privući osoba koja će moći da mu pruži tu istu sigurnost i koja se neće previše opirati njegovim tvrdoglavim epizodama.

BIK i OVAN

Zemlja i vatra, nije baš najbolja kombinacija, koja se može ostvariti. Ovnu će biti potrebno mnogo vremena i strpljenja da pokrene Bika na sve akcije koje mu padnu na pamet. A njih ima previše, bar za Bikov ukus. Pored toga što su oba znaka senzualne prirode ritmovi života su im toliko različiti, da će teško moći da ih usklade. Ovnova preterana energičnost, na Bika deluje zamarajuće, jer Bik voli svoj mir. Međutim, s obzirom na to da Bik ima znatno racionalniji pogled na život, Bik može imati dobar uticaj na Ovna, ali pod uslovom da mu ovaj to dopusti. U svakom slučaju potrebno je mnogo volje i napora da bi ovakva kombinacija urodila plodom.

BIK i BIK

Bez obzira što na prvi pogled deluje kao čvrsta kombinacija, ista vuče svoje komplikacije i opasnosti. Sličnosti spajaju, ali mogu i da razdvoje. Oboje volite miran način života, boravak u kući ili u prirodi, posvećenost i stabilnost. Međutim, želja za mirom i stabilnošću je zamka, u koju mnogi parovi upadnu, jer za tren oka ovakav par zapadne u kolotečinu. Veza se brzo pretvori u rutinu, bez trunke entuzijazma i uzbuđenja. Stoga, potrebno je da se s vremena na vreme upustite u neku avanturu i razmrdate sami sebe. Takođe, tvrdoglavost može izazvati konflikte, jer nijedna strana neće popustiti, sve dok smatra da je u pravu. Rešenje za ovakav par je malo više fleksibilnosti i što manje posesivnosti i ljubomore, jer je i ona pretnja za vezu. Pored toga žena Bik, zahteva konstantnu pažnju, i osetljivija je od svog partnera, dok muškarac Bik preferira muško društvo, a svoju ženicu shvata kao svoje vlasništvo. Sve navedene prepreke mogu dovesti do toga da se ovakva veza ne kruniše brakom, no ukoliko nauče kako da ispoštuju jedno drugo, sve je moguće.

BIK i BLIZANAC

Komplikovano i uglavnom kratkotrajno. Mogu se brzo i lako privući, ali ne i opstati zajedno. Blizanca će privući direktnost Bika, a Bik će biti zadivljen inteligencijom i duhovitošću Blizanaca. Međutim, Blizanci su neverovatno promenljivog raspoloženja, svakog minuta želeći nešto drugo, što će delovati iritirajuće na Bika. Bik je previše ćutljiv za Blizanca, pogotovo kad je reč o osećanjima, dok Blizanac odmah objavi šta ima da kaže, što naravno ne znači da u nekom trenutku neće možda misliti sasvim drugačije. Imaju potpuno drugačije ciljeve i načine života, i želja Blizanaca za putovanjima i aktivnostima, trošenjem novca, delovaće zastrašujuće za Bika, te će najverovatnije da svaki od njih izabere drugačiji put i sa drugom osobom.

BIK i RAK

Vrlo dobra kombinacija! Privlače ih isti ideali, topli dom, porodičan život, mir, stabilnost i posvećenost. Bik će imati razumevanja za Rakove promene raspoloženja, čak će se truditi da izgladi sve probleme koji nastanu. Rak mu za uzvrat pruža harmoniju i pogađa njegove želje i pre nego što ih izgovori. U ovoj vezi partneri jedno drugom pružaju snagu i podsticaj. Dok su oba znaka strastvena Rak unosi maštu u vezu. Oboma novac znači mnogo jer u njemu vide sigurnost i način da ostvare sebi bolji i kvalitetniji život. Rak je toliko štedljiv, da pored njega čak ni Bik neće delovati tako. Dok Bik ima momente da ga privuče nešto lepo i da to kupi, Raku se to ne dešava. No, u svakom slučaju trošenje novca nikad neće biti problem za ovo dvoje, jer čak i ako ga nekad bude nedostajalo Bik će pronaći drugi posao, a Rak će uvesti mere dodatne štednje. Ovo je zaista dugotrajna i dobra kombinacija, koja se lako može završiti brakom.

BIK i LAV

Par koji se izuzetno privlači, i fizički i emocionalno, ali razlike u karakteru, dovode u pitanje opstanak njihove veze. Lav voli aktivnosti, izlaske, društvo, dok Bik, želi mir i boravak u kući. Bik će pružati potrebnu pažnju Lavu, i očekivaće istu za uzvrat, a kada shvati da je neće dobiti, prestaće da ugađa Lavovim hirovima. Lav će opet smatrati da se podrazumeva da on bude glavni, iskorišćavajući Bikovo strpljenje. U nekim momentima može doći do pogrešnih zaključaka od strane Lava, da ga partner više ne voli jer mu ne deli toliko komplimente i ne ugađa, ne shvatajući da je on izazvao takvo Bikovo ponašanje. Za ovaj par važi parola, nit sa tobom, nit bez tebe. Oba znaka su posvećena i sklona vezivanju, te niko nije u stanju da prekine vezu u kojoj nisu potpuno zadovoljni, a tvrdoglavost ih sprečava da popuste u svojim stavovima. Čak i kada bi se međusobno mrzeli, i dalje bi ostali zajedno, toliko nijedan od ova dva znaka, ne voli promene. Najbolje rešenje bi bilo da se dogovore kako da naprave odgovarajuće kompromise, ili da sebi priznaju da nisu jedno za drugo.

BIK i DEVICA

Ljubav na prvi pogled, sa velikim obećavajućim potencijalom za uspeh. Imaju mnogo zajedničkih osobina, lako se razumeju, dobro se slažu oko svih bitnih pitanja i prijaju jedno drugom. Čak mogu i poslovno sarađivati, a da to ne dovede u pitanje njihovu vezu. Jedino što može da naruši ovu harmoničnu vezu je nedostatak zabave, i sklonost ka rutini. Sitna neslaganja postoje i u postelji, zbog konzervativnosti Device, međutim to je rešivo. Sve u svemu, uz malo više opuštajućih trenutaka, ovaj par može dočekati i starost zajedno.

BIK i VAGA

Privlačnost između ova dva znaka postoji, međutim, uspeh ove veze, zavisi od toga koliko su spremni da se potrude. Bik će biti ljubomoran, zbog navike Vage da flertuje, a Vaga će ga doživljavati, kao diktatora. Vaga je komunikativnija i voli druženja sa drugim ljudima, što će nervirati Bika. Bik će morati da bude fleksibilniji, kada je reč o njegovim stavovima, posebno kada je reč o društvenom životu, ukoliko želi da im veza opstane. Iako oba znaka cene estetiku, to ne znači da su im doživljaji lepog istovetni, te se mogu neslagati i oko toga. Pored toga, Vaga je previše pričljiva, i previše neodlučna za Bikov ukus, i to će ga nervirati. Međutim, ukoliko sve te razlike u karakteru, uspeju da prevaziđu, mogli bi ca imaju interesantnu vezu, prepunu romantičnih trenutaka.

BIK i ŠKORPION

Ova dva znaka, vezuje snažna magnetska privlačnost. Oba imaju izražene seksualne apetite, koje će moći zajedno da zadovolje, te neće varati jedno drugo. Međutim, oba znaka su ljubomorna, posesivna i tvrdoglava, što može dovesti do problema. Postoji i šansa da postanu bukvalno opsednuti jedno drugim.

Kako će rešiti ovaj tip problema, zavisi u mnogom od njihove inteligencije. Razlike u načinima njihovih posesivnosti je što je kod Bika to izraženo u vidu želje za posedovanjem, sličnom posedovanju neke vredne stvari, dok je kod Škorpiona to izraženo na emocionalnom nivou, zbog čega je vrlo zahtevan u pogledu osećanja. S druge strane jedino Bik može biti spreman na toliko udubljivanje u nečiju dušu, te su s te strane kompatibilni. Nijedan od ova dva znaka nije dobar u komuniciranju sa drugim ljudima, te često može doći do nesporazuma i prećutanih ljutnji, što na duže staze može dovesti do dubljih problema. Ukoliko uspeju da pronađu zajednička interesovanja, pošto ih nemaju mnogo, mogu ostati dugo zajedno. Takođe, moraju naučiti da usklade razlike koje postoje među njima.

BIK i STRELAC

Dva veoma različita tipa ličnosti, koji da bi uspeli da opstanu kao par, zapravo bi morali da rsde mnogo stvari odvojeni jedno od drugog. Usled različitih interesovanja, to bi bio jedini način da budu srećni jedno sa drugim. Ukoliko se Strelac jako zaljubi, biće spreman da učini određene kompromise, dok Bik će i dalje terati po svome. Ljubomornom Biku, biće naporno sa partnerom koji je večito željan slobode, dok će se Strelac osećati ugušeno, i želeće da pobegne. Strelcu će Bikova statičnost biti dosadna, njegova opreznost delovati pesimistično, a Biku hiperaktivnost Strelca zamorna. Koliko dugo mogu ostati zajedno je pod znakom pitanja, ali u svakom slučaju drugima će delovati čudno što su uopšte zajedno.

BIK i JARAC

Odlična kombinacija puna razumevanja i međusobne podrške. Poseduju mnogo međusobnih sličnosti, te se mogu lako razumeti i na poslovnom polju. Bik će znati kako da odledi rezervisanog Jarca, dopre do njegovih najdubljih osećanja i probudi zaspalog romantika. Ne samo da pružaju podršku jedno drugom, oni osećaju potrebe ovog drugog na intuitivnom nivou. Jedina opasnost za ovu vezu, je što oba partnera mogu postati preterano ozbiljna i previše fokusirana na isključivo materijalna dobra, te zaboraviti da provedu vreme zajedno u opuštajućoj atmosferi. S obzirom na veliku kompatibilnost, očekuje ih dug zajednički život i gomila lepih trenutaka.

BIK i VODOLIJA

Par koji nema skoro ništa zajedničko, i kome je izuzetno teško da se razume međusobno. Vodolija voli da analizira i razgovara, a posebno je zanima ljudsko društvo u globalu. Bik, s druge strane, voli da razmišlja isključivo o sebi i svojoj svojini. Dok je Bik senzualno biće i voli telesna zadovoljstva, Vodoliju to uopšte ne interesuje, i ona bi najradije razgovarala o prosjaku na kojeg se sažalila usput. Vodolija ima neobavezan stav prema ljubavi, i voli svoja čudna prijateljstva i slobodu. Ovakvo ponašanje će iritirati Bika, koji traži mnogo više posvećenosti i pažnje u ljubavi. Rezultat svega toga je da će Vodolija doživljavati Bika kao preterano zahtevnog. Usled očiglednih razlika, stvara se nedostatak poštovanja prema partneru. Vremenom će shvatiti da fizička privlačnost nije dovoljna za opstanak veze, i moraće ili da naprave gomilu kompromisa ili da se razdvoje.

BIK i RIBE

Ovo je vrlo harmonična veza ispunjena razumevanjem i romantičnim trenucima. Oba partnera poseduju ono što ovom drugom treba: Bik je snažan partner, koji će obezbediti Ribama emocionalnu i finansijsku sigurnost, a Ribe će Biku pružiti nežnost i senzualnost, koje su mu potrebne, bez svađa i suprotstavljanja u vezi. Ribe žele dominantnog partnera, koji će im krčiti životne puteve, a Bik je upravo takav. Bik pomaže Ribama da ostvaruju svoje snove, umesto da samo sanjaju, podržava ih i ohrabruje, pružajući im realističan i racionalan stav prema životu. S druge strane Bik će znati kako da iskoristi taj ostvareni san na način da i sam beneficira. Ovo je skoro pa savršena zodijačka kombinacija, i uglavnom se kruniše brakom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup