Kompatibilnost horoskopskih znakova – Devica

Devica je inteligentan i analitičan zodijački znak. Sklona je rutini i svakodnevnim ritualima. Sitničava je i sklona tome da traži “dlaku u jajetu”. Ima naviku da kritikuje sve što na ovom svetu postoji, ali samo iz razloga što teži perfekcionizmu. Obožava svoj odraz u ogledalu, u čemu se ogleda njena neverovatna narcisioznost. Odgovara joj partner, kome neće predstavljati problem da se uklopi u njene dnevne rituale, koji voli staložen život, i čije samopouzdanje se neće urušiti kada ga kritički raspoložena Devica obaspe sarkastičnim komentarima.

horoskop-devica

DEVICA i OVAN

Komplikovana veza, za koju je potrebno mnogo strpljenja kako bi uspela. Prirode su im potpuno različite, no njihovo usklađivanje nije nemoguće. U početku, Devici koliko god da je privlači Ovan, on može delovati brzopleto, što će je naravno nervirati i izazvati njenu kritičku narav. Ovnu, željnom aplauza, neće prijati ovakvi komentari, te može doći do sukoba. Međutim, Devica mora da se potrudi da otvoreno objašnjava svoje stavove, a posebno svoju ličnost, s obzirom na to da Ovan, iako želi da je razume, neće se ni preterano naprezati da u tome i uspe. Naprotiv, shvatiće je kao čudnu, povučenu, dosadnu i plašljivu osobu koja ne zna da uživa u životu. Stoga, komunikacija je od ključne važnosti u ovoj vezi, i ukoliko budu na istoj dovoljno radili, oboje mogu imati koristi na svakom životnom polju, ne samo ljubavnom.

DEVICA i BIK

Odlična kombinacija horoskopskih znakova. Veza je stabilna i prepuna obostranog razumevanja. Bik je dovoljno staložen da mu ne smetaju kritike, sklon je ustaljenim navikama i mirnom životu. U neku ruku on je savršen partner za Devicu. Devici ne samo da neće smetati Bikova posesivnost, već će joj i prijati, jer ona voli da nekome pripada. Jedini uslov za potpuno savršenstvo je da se oboje odreknu tvrdoglavosti, i da se potrude da unesu malo dinamike u svoje živote s vremena na vreme, kako im život ne bi postao zaista dosadan. Sve u svemu odlična veza, pa i brak.

DEVICA i BLIZANCI

Teško ostvariva, skoro pa nemoguća kombinacija. Koliko god oni bili sličnih intelektualnih sposobnosti, njihove sličnosti se na tome završavaju, s obzirom na to da su im karakteri potpuno različiti. Njihov najveći problem krije se u činjenici da nijedno od njih nema ni trunku poštovanja prema različitostima ovog drugog. Devici je potreban stabilan partner i u Blizancu ga ne može naći. Blizanac je zapravo toliko daleko od njene vizije savršenstva kojem, teži, da joj veza sa njim može doneti samo frustracije i izgubljene živce. Blizanci su previše nepromišljeni, neobazrivi i previše aktivni za njen ukus. Mnogo je preporučljivije držati vezu u vidu striktno prijateljskih okvira, kada je reč o ovoj kombinaciji.

DEVICA i RAK

Ovo je harmonična i mahom uspešna veza, sa mnogo međusobnog razumevanja. Karakteri su im vrlo slični, imaju ista interesovanja, vrlo dobro se slažu i pružaju jedno drugom stabilnost koju žele od partnera. Eventualni problem, može postojati u navici oba znaka da kritikuju, što može posebno povrediti Raka, kao osetljivijeg u vezi, dok je Devica iziritirana. Devici nije potreban kritičar jer je ona dovoljno stroga prema sebi koliko je i prema drugima, te može biti vrlo iznervirana ovakvim postupcima od strane partnera. Međutim, ukoliko budu držali pod kontrolom ovaj, ipak samo potencijalni problem, ovo može biti vrlo čvrsta i uspešna veza.

DEVICA i LAV

Neuspešna kombinacija, čak i kada je samo avantura. Pored potpuno različitih karaktera između ova dva znaka, frustracije su prosto neminovne. Da bi ova veza iole funkcionisala, Devica bi trebalo da poslušno izvršava beskrajna Lavova naređenja (što u početku i radi jer voli da pomaže ljudima), da potpuno zažmuri na njegovu aroganciju, da ga isključivo hvali a na kritiku ni ne pomisli, tačnije bilo bi potrebno da potpuno uguši svoj karakter i postane neko drugi. Pitanje je samo, da li je sve to uopšte vredno tolikog truda?

DEVICA i DEVICA

Kombinacija, koja može biti i uspešna i neuspešna, što zavisi od ostalih zodijačkih karakteristika svakog od njih dvoje. Da bi bila uspešna veza između dve Device, potrebno je da jedno od njih dvoje ne bude tipična Devica. U suprotnom, veza se može pretvoriti u gomilu kritika, sarkazma, i konstantnog analiziranja reči izrečenih od strane partnera. Naporno, zar ne? Međutim, ukoliko veza funkcioniše, ista može biti zaista stabilna i požrtvovana, puna podrške. Još samo ostaje da se dogovore oko toga ko će da vodi glavnu reč i da ne zaborave da posvećuju dovoljno vremena jedno drugom, umesto što su predani poslu, i veza će biti savršena.

DEVICA i VAGA

Uglavnom teška i komplikovana veza. Vaga deluje previše neodlučno za Devicu i ona u njoj ne vidi čvrstog i stabilnog partnera kakvog traži. Devica će konstantno pokušavati da promeni Vagine osobine, zbog čega će Vaga Devicu doživljavati kao sumornog diktatora, i neće je dugo privlačiti veza sa Devicom. Sam kvalitet veze zavisi od međusobnog poštovanja i razumevanja. Privlačnost između njih nije naročito velika. Mnogo bolje funkcionišu kao prijatelji i kolege, nego u ljubavnoj vezi.

DEVICA i ŠKORPION

Ovo je harmonična veza, koja može biti zaista dugotrajna. Karakteri su im različiti, ali će i pored toga moći da se dobro slažu i razumeju. Škorpion je jedan od retkih znakova kome neće smetati kritike, uz to je dovoljno snažan i samopouzdan da pruži Devici stabilnost. U početku oboje mogu biti rezervisani, ali jednom kad se otvore, veza između njih je teško raskidiva. Međutim, sve to ne znači da je veza savršena i da nikad neće biti problema. Škorpionu Devica može delovati plašljivo, a Škorpion Devici sirovo i tvrdoglavo, no to su razlike među njima, koje uz malo truda mogu lako da se prevaziđu. Sve u svemu zadovoljavajuća veza i brak.

DEVICA i STRELAC

Ovo je veza u kojoj, koliko god da su planete dobro aspektovane, i dalje kratkotrajnog karaktera. Zapravo oba znaka imaju osećaj kao da im nešto nedostaje i nikad nisu potpuno zadovoljni. Prirode su im previše različite, te Strelac često Devici deluje traljavo, trapavo, površno i alkavo, kako u ponašanju tako i u razmišljanju. Zaista, ova dva znaka kao par su praktično neuskladiva, te je najbolje da se ni ne upuštaju u vezu.

DEVICA i JARAC

Ovo je harmonična veza, u kojoj su oba znaka sličnih interesovanja. Devica se u mnogom ugleda na svog partnera Jarca, i u neku ruku želi da bude kao on. Međutim, karakteri im se ipak razlikuju i Jarčev sakastični smisao za humor može ponekad povrediti Devicu. Koliko god bilo čudno i neobično Devici Jarac, ponekad može delovati i neozbiljno. No to su sitni problemi, i generalno posmatrano ova dva znaka dobro se slažu, i to ne samo u ljubavnom kontekstu, već mogu odlično sarađivati i poslovno.

DEVICA i VODOLIJA

Ovo je kombinacija zodijačkih znakova, koji se međusobno privlače na skoro pa magnetičan način, međutim, objašnjivih razloga za to nema, s obzirom na to da nisu kompatibilni međusobno ni na jednom, sem intelektualnog polja. Vodolija je previše konfuzna i nestalna za Devicu, i živi u svetu koji ona uopšte ne razume. Njihova veza deluje hladno, i potrebni su dobri aspekti da bi uspela. Međutim, uz određena prilagođavanja i napora sa obe strane, ni to nije nemoguće.

DEVICA i RIBE

Kombinacija koja može započeti kao raj na zemlji, da bi se završila kao potpuni pakao. Međutim, postoje i kombinacije kod kojih ili raj ili pakao kreće već od samog starta i nikad se ne promeni. Jedno je sigurno, uvek je reč o apsolutnim krajnostima. Ukoliko se budu dobro razumeli mogu uticati pozitivno jedno na drugo, jer njihove ličnosti su toliko različite, da jedno od njih dvoje uvek ima osobine koje ovom drugom nedostaju, te mogu biti vrlo dobar tim. Pred drugim ljudima mogu delovati stegnuto i kao da im nedostaje bliskosti, međutim, to nije tačno, jer oni svoju naklonost otvoreno pokazuju uglavnom kada su sami. Sve u svemu, ovo je pomalo intrigantna veza, koja iako naizgled deluje neobično, može da bude divna i prepuna ljubavi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup