Kompatibilnost horoskopskih znakova – Ovan

Da bi se utvrdila stvarna kompatibilnost dvoje ljudi, nije dovoljno pogledati samo njihove sunčeve znakove, već je potrebno izanalizirati celokupnu natalnu kartu. Posebno je potrebno pogledati planete i njihove aspekte kao što su Venera i Mars, zatim Mesec, podznak, itd. No, kako se ne bi previše bavili detaljima, Sunčev znak i njihovo upoređivanje, može ipak da nam otkrije osnovne informacije o postojećem kvalitetu veze, s obzirom na to da Sunčev znak ipak otkriva osnovnu prirodu svakog bića.

Ovan

Ovan je dominantan, vatreni znak sa velikim egom i njegova kompatibilnost sa drugim znacima je lelujavog karaktera, s obzirom na to da njihova neobuzdana priroda ne može svakome da prija. U daljem tekstu ovog posta bavićemo se uporednom analizom znaka Ovan, sa ostalim znacima Zodijaka.

OVAN i OVAN

Svaki od njih, predstavlja vatrenu osobu, koja ne voli da pravi ustupke. Tvrdoglavi su, i iako će u početku sve biti sjajno, vremenom može doći do svađe oko dominacije. Veza je veoma strastvena sve dok ne počnu svađe, a onda se sve ruši kao kula od karata. Međutim, ukoliko uspeju da prihvate tuđe mišljenje, nauče šta znači kompromis i prestanu da se ubeđuju oko sitnica, ovo bi zapravo mogla da bude vrlo kvalitetna veza prepuna energije.

OVAN i BIK

Ovo su uglavnom veze, kratkoročnog karaktera. Razlike između ova dva znaka su značajne, Bik je previše usporen za Ovna, previše štedljiv, nemaštovit i potrebno je mnogo vremena da Ovan počne da poštuje želju Bika za stabilnošću i sigurnosti. Iako su oba znaka senzualne prirode, zbog razlike u brzini karaktera, potrebno je puno prilagođavanja da bi strast između ova dva znaka opstala. Međutim, nije potpuno nemoguće da ova veza uspe da opstane, a kako bi se to dogodilo, Bik mora da prepusti Ovnu da odlučuje u svemu, a Ovan za uzvrat mora da pruži Biku finansijsku stabilnost i smanji potrebu za rasipanjem novca.

OVAN i BLIZANCI

Ovo je jedna vrlo uspešna kombinacija. Karakteri se podudaraju i naizmenično dopunjuju. Ovan se nikada neće dosađivati pored Blizanca, a Blizancu će prijati partner koji je otvoren, spontan i aktivan. Ovan je bukvalno opčinjen šarmom Blizanaca, a Blizanca će privući Ovnova energičnost, strastvenost, i entuzijazam. Iako se smatra uspešnijom kombinacijom kada je muškarac Ovan a žena Blizanac, zapravo i ova druga je prilično dobra. Ovnova želja za dominacijom je ograničena ingenioznošću Blizanaca, ali zbog sličnih težnji lako se dogovaraju oko svega. Ovakvi parovi sve rade zajedno, jer se odlično dopunjuju, i imaju uzbudljiv život. Međutim, savršenstvo ne postoji, te i ovi parovi mogu imati problema, ali su isti rešivi. Zbog rasipničke prirode oba znaka, mogu imati problema sa novcem.

OVAN i RAK

Dva različita sveta, zapravo čini se da ne mogu biti različitiji. Iako se može javiti početna seksualna privlačnost, ista vrlo brzo bledi. Zapravo, celokupna veza zavisi od Ovna i koliko će on imati živaca i razumevanja za Rakove strahove i nesigurnosti i želju za toplim domom i klasičnim porodičnim životom. Rak prihvata Ovnove ideje, ali ih uglavnom smatra suludim, i to ga čini nesrećnim. Vremenom dolazi do razmirica, i veza prerasta u mučenje, koje se mora u nekom trenutku prekinuti. Ovakav spoj se smatra strastvenim i burnim u početku, a završava obično krahom.

OVAN i LAV

Ovo je takođe vrlo uspešna kombinacija. Ista razmišljanja, akcije i ambicije, deluju podsticajno jedan na drugog. Snažna i energična veza. Lav će želeti i tražiti komplimente od Ovna, a zauzvrat će ga obasipati poklonima. Lavova teatralnost će biti smešna Ovnu, ali ga neće nervirati. Ovan će morati da mu prilagodi svoj način oblačenja i posećuje moderna fensi mesta, ukoliko želi da im veza uspe. Još jedan ozbiljniji problem, koji se može javiti je svađa oko dominacije. Oba znaka imaju agresivnu prirodu, i želju da vladaju, tako da ukoliko ne budu pronašli kompromis, mogu imati rasprave i probleme, no ako prevladaju ovakve razmirice mogu imati kvalitetnu i dugotrajnu vezu.

OVAN i DEVICA

Ovde su šanse za uspeh pola-pola. Snažno će se privući, ali zbog razlika u karakteru, moraće mnogo da se prilagođavaju, ukoliko žele da im veza uspe. Žena Ovan će pokušati brzinom svetlosti muškarca Devicu da pretvori u papučara, jer Ovan insistira da vodi glavnu reč. S druge strane Devica ima kritički stav prema svemu i sklona je zvocanju i gunđanju, i voli da se stvari odvijaju onako kako ona misli da treba, što znači da će pokušati da se odupre Ovnovoj dominaciji. Ako uspeju da prebrode razlike, Devica će biti očarana svojim hrabrim partnerom, i pomagati mu u sprovođenju njegovih ideja.

OVAN i VAGA

Trenutna privlačnost, mnogo sličnosti, dok se razlikama uglavnom dopunjuju, čineći celinu. Međutim, problemi ipak nastaju i dolazi do razmirica, kritikovanja i provokacija. Vaga je sklona idealizovanju i prepuštanju, te može brzo shvatiti da je sve bila iluzija i da joj više odgovara neko manje zahtevan. Ovan će opet želeti nekog ko će imati čvršće stavove o životu. Generalno, Vaga pravi više kopmromisa nego Ovan, i može se osećati ugušenom. Ova veza retko se završava brakom, mada nije nemoguće ukoliko se uspešno reše problemi sa početka veze. Ukoliko uspeju da reše nesuglasice, mogu odlično da sarađuju i na poslovno planu.

OVAN i ŠKORPION

Ovo je nestabilna kombinacija, sa previše komplikacija. Oba znaka su strastvena, nezavisna, energična i borbena, međutim emocije Škorpiona su značajno dublje, te će ga Ovan često povređivati svojim ponašanjem. Škorpion pamti svaku uvredu doživotno, dok Ovan zaboravlja čim izgovori. Škorpion zbog toga može lako postati ogorčen. Ovan se može osećati ugušenim preteranom željom za bliskošču Škorpiona. Ove razlike vremenom gase strast, te dolazi do neizbežnog kraja.

OVAN i STRELAC

Ovo je vrlo srećna i preporučljiva kombinacija. Oba znaka su vatrene, energične i spontane prirode, koji vole da uživaju u kvalitetnom načinu života. Zapravo, Strelac se smatra idealnim partnerom za Ovna. Sličnog su temperamenta, te skoro da ne moraju da se prilagođavaju jedno drugom, već jednostavno da budu ono što jesu. Strelac će takođe biti tolerantan ka Ovnovom običaju da preterano filozofira i nameće svoje mišljenje. Međutim, kako bi razvili bliskost u dovoljnoj meri, potrebno je da uspore svoj način života i posvete se jedno drugom u potpunosti. U suprotnom, mogu se osećati udaljeno jedno od drugog.

OVAN i JARAC

Teška i komplikovana kombinacija. Oba znaka su agresivna, tvrdoglava, sa snažnom željom za dominacijom. Međutim u svemu ostalom su potpuno različiti, dok Jarac sve planira i ne prepušta ništa slučaju, Ovan je brzoplet i kroz život ide spontano i oslanjajući se isključivo na sebe. Jarac je krut i konzervativan, što neće prijati Ovnu. Ovan je sklon preduzimanju rizika i trošenju novca, dok je Jarac štedljiv i drži se strogo isplaniranih koraka. Zbog ovakvih različitosti može doći do krajnje žučnih i nasilnih rasprava. Svađe oko kontrole i moći su konstantno izražene, međutim, ako jedno od njih prepusti kontrolu ovom drugom, mogli bi čak i da ostanu u dugoj vezi.

OVAN i VODOLIJA

Burna kombinacija, ali sa odličnim izgledima za uspeh. Oba znaka poštuju individualnost onog drugog, i imaju buntovnički karakter. Nijedan ne mari za statuse i ne plaši se rizika. Vodolija pušta Ovna da bude šef u vezi, jer mu nije stalo da komanduje, bar u početku, dok mu ne dosadi da ugađa. Uz malo takta i razumevanja, mogu odlično da se slažu. Iako je veza izgrađena na poverenju, Ovan može biti ljubomoran, s obzirom na veliki broj različitih prijatelja i aktivnosti koje Vodolija ima.

OVAN i RIBE

Veza koja stoji na klimavim nogama, može da uspe, ali samo ako prevaziđu očigledne razlke. Ribe će probuditi instinkt zaštitnika kod Ovna, svojom ranjivošću, i prijaće joj neko ko će je čvrsto držati za ruku dok je vodi kroz život. Ribe su najmudriji i najmanipulativniji znak u Zodijaku, te će Ovan pored nje često ispadati jako naivan. Ovna će intrigirati povučena, pospana, osetljiva priroda Riba, a Ribama će prijati dominantan partner. Međutim, isti taj partner će je ponekad povređivati svojom neosetljivošću i nedostatkom suptilnosti, a Ovna će nervirati njena povučenost u spoljnjem svetu. Dešavaće se i da Ovan iskoristi darežljivu prirodu Riba. Generalno mnogo bolje se slažu u kućnoj varijanti, nego u javnosti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup