Kompatibilnost horoskopskih znakova – Rak

Rak je zodijački znak koji ima osetljivu prirodu, voli stabilnost i mir, kao i harmoniju kućnog doma. Zrače toplinom i brižnošću, ne pokazuju osećanja, mogu biti vrlo stidljivi. No, jednom kad se opuste postanu vrlo razgovorljivi. Prijaju mu stabilni partneri čvrstog, ali ne agresivnog karaktera, koji će preferirati sporiji ritam života, i neće mu smetati Rakova zatvorenost.

horoskop-rak

RAK i OVAN

Kombinacija koja je teško ostvariva. Koliko god da ih vezuje seksualna privlačnost, toliko ih sve ostalo razdvaja. Temperamenti su im previše različiti, da bi se dobro slagali. Rak je privržen, posvećen i zavisan od partnera, dok je Ovan nezavisan, egocentričan i nepažljiv kada je reč o drugima. Takođe, Ovan nema strpljenja za scene i dramatičnost, kojima je Rak sklon. Naprotiv, kritički je nastrojen prema svemu što nije po njegovim merilima, i svoj kritički stav izražava otvoreno i bez takta, što vrlo lako može povrediti Raka. Raku je potreban neko smirenije prirode. Vremenom, sve više se svađaju oko sve većih sitnica, dok im se veza ne raspadne. Sve u svemu, previše komplikacija i razlika koje razdvajaju.

RAK i BIK

Kombinacija koja obećava s obzirom na njihove kompatibilne prirode. Imaju slične potrebe i poglede na život, i pružaju jedno drugom toplinu i brigu koja im je oboma potrebna. Bik će pružiti Raku, kako emocionalnu, tako i životnu, i finansijsku sigurnost. Međutim, s obzirom da su oba znaka zatvorene prirode i nisu skloni otvorenoj komunikaciji, moraju da obrate pažnju na tom polju, da ne bi došlo do nesporazuma. Pogotovo Rak mora izražavati šta želi i misli, jer je osetljiviji i skloniji promenama raspoloženja, a Bikova tvrdoglavost ga može povrediti. No, sve u svemu, ovo je dobra zodijačka kombinacija, puna međusobne podrške.

RAK i BLIZANCI

Teško ostvariva kombinacija. Jedno drugom su prosto naporni, usled tolikih razlika. Oba znaka uživanje u životu poimaju na sasvim drugačiji način, i dok Rak voli sporiji ritam, Blizancima će to delovati kao gubljenje dragocenog vremena. Blizanci duboko preziru tradiciju, miran život i rutinu, tačnije sve ono što privlači Raka i u čemu vidi sigurnost. Bez obzira što će mu ponekad prijati razgovor sa Blizancem, koji imaju realniji, pa čak i zreliji pogled na život u nekim poljima, u suštini Rak neće pronaći u njemu ono što mu je potrebno. Za ostvarenje dugotrajnije veze potrebno je mnogo odricanja, pa čak i onda je sve neizvesno, i više vodi ka raskidu.

RAK i RAK

Zodijačka kombinacija koja ima sve šanse da uspe, međutim, ipak je potrebno raditi na istoj. Koliko imaju sličnih vrlina, toliko imaju i sličnih mana, te može biti problem ukoliko se oboje budu previše držali prošlosti, i trpeli bol zbog toga. Takođe, oboje su skloni promenama raspoloženja, pa nekad čak i u istim momentima, što može biti komplikovano. Međutim, uglavnom se dobro slažu i streme ka istim ciljevima. Koriste intuiciju, uz pomoć koje osete partnerova osećanja, privrženi su i brižni. Fizička privlačnost je vrlo snažna, te je i veza vrlo senzualna. Uz potrebno međusobno razumevanje ovo može biti vrlo zadovoljavajuća veza.

RAK i LAV

Ovde ja reč o neizvesnoj kombinaciji. Zapravo, uspeh ove veze zavisi u mnogome od volje Raka da se prilagodi Lavu, koji ne voli da pravi kompromise. To znači da će u toj vezi mnogo više da daje, nego što će dobiti za uzvrat. Tu i tamo imaće zajedničkih interesovanja i ciljeva, ali koliko je to dovoljno za uspeh jedne veze zavisi od njihove volje. Mnogo je izvesnija kratkotrajna veza ili avantura, nego veza na duže staze, ili brak, no ni to nije nemoguće. S druge strane posmatrano Lav može pozitivno da utiče na ćudljivog Raka, jer je Lav snažan partner kojem Rak teži. Međutim, Rak će morati da drži pod kontrolom svoju sklonost ka ljubomori i nesigurnost, jer Lav neće imati razumevanja za takvo ponašanje.

RAK i DEVICA

Uglavnom uspešna kombinacija. Dobro se razumeju i imaju iste težnje, a razlike u karakterima, mogu da se uz malo truda prevaziđu. Naime, Devica je perfekcionista, ima naviku da kritikuje sve što vidi i mogu je iziritirati i najminornije sitnice. Ukoliko Rak nauči da ne shvata ovakve kritike lično, naći će u Devici stabilnog partnera, koji će mu pružiti osećaj stabilnosti. Rak treba da nauči da popusti u stresnim situacijama, a Devica da razume njegovu preteranu osećajnost. Oboje su brižni jedno prema drugom, i posvećenost vezi dolazi bez ikakvog napora. Veza je dugotrajna i narmonična.

RAK i VAGA

Zodijačka kombinacija koja je obično kratkog daha. Privlačnost postoji, Vagu će privući Rakova čudna raspoloženja, a Raka Vagina rafiniranost i šarm. Međutim, bez obzira što imaju dosta sličnosti razlike su upadljivije. Vaga traži partnera koji je samostalan, a Rak to nije, i vremenom će joj dosaditi da bude uvek ona ta koja vuče teži teret. Takođe, ona traži i intelektualnu povezanost, ne samo emocionalnu, dok se Rak vodi mahom osećanjima. Raka će nervirati Vagina želja za druženjem, trošenjem i ekstravagancijom. Vremenom oboje shvataju da ih veza ne čini srećnima, i uglavnom se odlučuju za raskid.

RAK i ŠKORPION

Ovo je skoro pa savršena kombinacija za Raka. Škorpion je snažan partner, koji mu je potreban, emocionalan i sličnih životnih stremljenja. Dobro se razumeju i bez reči, jer se oboje vode instinktima. Bez obzira, što su oba znaka sklona ljubomori, do iste retko dolazi, s obzirom na obostranu posvećenost i posesivnost. Zapravo, oboje pronalaze osećaj sigurnosti, usled posesivnosti ovog drugog. Naravno, s vremena na vreme naići će i na probleme, pogotovo ako se Rak uplaši da je Škorpionu bitniji seks od ljubavi, ili ako rezignirani Škorpion zapadne u svoja mračna raspoloženja. No to su problemi, koji se lako prevazilaze. Uglavnom vlada harmonja u vezi, ista je čvrsta i vodi ka srećnom braku.

RAK i STRELAC

Kratkotrajna zodijačka kombinacija sa izuzetno slabim izgledima za bilo kakvu dužu vezu. Mnogo je verovatnija kao avantura. Koliko god da se fizički privlačili, i trudili da naprave kompromis, jedino što će postići je da se oboje osećaju krajnje iscrpljeno. Strelac je neuhvatljiv, voli da flertuje, i sve mu brzo dosadi, što nikako ne odgovara ljubomornom i osetljivom Raku. Rak postaje nesiguran i povlači se u svoju ljušturu. Strelcu je dosadno i oseća se ugušeno, tako reći kao u zatvoru. Rezultat je da su oboje nezadovoljni. Rak se nikad neće osećati sigurno pored Strelca, te stoga shvata da je to veza koju treba prekinuti, što se i dešava.

RAK i JARAC

Ovo je nestabilna kombinacija. Veže ih jaka seksualna privlačnost, ali to nije dovoljno za dužu vezu, koja ima podjednake šanse i da uspe i da doživi krah. Oba znaka su introvertna i komunikacija može biti komplikovana, pogotovo ako dođe do problema, jer se u tom slučaju svako zatvara u svoju ljušturu. Jarac jeste snažan i odan partner, kojem Rak teži, ali je i vrlo tvrdoglav, naizgled hladan i opsednut karijerom. Jarac je praktično biće i Rakova osetljivost mu može delovati iritantno i preterano. Rak se lako može osećati zapostavljeno, ukoliko ne probije sante leda koje okružuju dobro skriveno Jarčevo toplo srce. Međutim, ako mu pruži razumevanje i toplinu, koja je Jarcu iznad svega potrebna, ovakva kombinacija može da doživi i uspeh.

RAK i VODOLIJA

Ovakva kombinacija, može se nazvati skoro pa nemogućom misijom. Baš kao i u vezi sa Lavom, sve funkcioniše samo dok je Rak taj koji se muči sa prilagođavanjem i gomilom kompromisa, i podređuje sve što voli svom partneru. Veza traje onoliko koliko Rak može da izdrži u ovakvoj ulozi. Vodolija je preterano ekstravagantna za Raka, previše aktivna i emocinalno površna. Rak često može biti povređen a da Vodolija čak i ne primeti, jer se ona nikad ne bi obazirala na stvari koje Raku mogu da zasmetaju. Koliko god Raka u početku privlačila Vodolijina misterioznost i nepredvidivost, kasnije će sve više da mu smetaju, jer će mu stvarati nesigurnost. Vodolija nije misteriozna da bi nekog zavela, ona je prosto takva, a Raku to neće odgovarati. Sve u svemu, Vodolija nije dobar partner za Raka, jer će mu biti previše distancirana i hladna, da bi imao povezanost sa partnerom kakvoj teži.

RAK i RIBE

Odlična kombinacija, koja je praktično predodređena za uspeh. Oba znaka su intuitivna, osećajna i požrtvovana. Lako se razumeju, i podržavaju jedno drugo. Bez obzira, što oba znaka preferiraju snažnijeg i dominantnog partnera, ovde glavnu ulogu preuzima Rak, s obzirom da on ima tendenciju da ili bude partner koji zavisi od drugog ili da se od njega zavisi. Svađe su kratkotrajne i lako se rešavaju. Oba znaka znaju da zapadnu u negativna osećanja i gomilu žutih minuta, ali uz međusobno razumevanje koje vlada u ovoj vezi, svi problemi se lako rešavaju. Jedini problem oko kojeg se neće razumeti je pitanje novca, s obzirom da ga Ribe ne cene, samim tim i ne čuvaju. No, sve u svemu ovo je uspešna kombinacija sa dobrim predispozicijama za srećan i uspešan brak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup