Kompatibilnost horoskopskih znakova – Vaga

Vaga je šarmantni i druželjubivi znak Zodijaka, koji je u večitoj potrazi za ravnotežom, pravilnim odlukama i pravdom. Vole umetnost i imaju urođen osećaj za estetiku. Potreban im je partner, koji će umeti da ceni njihovu rafiniranost, koji voli druženje sa drugim ljudima i koji će imati razumevanja za njihovu prividnu neodlučnost.

horoskop-vaga

VAGA i OVAN

Veza koja je više bazirana na početnoj privlačnosti, nego što ima tendenciju ka dugotrajnosti. Bolja je kombinacija ako je žena Vaga, a muškarac Ovan, nego obrnuto, kako muškarac ne bi dospeo u potlačen položaj. Koliko god imali sličnosti u temperamentu i donekle u interesovanjima, Vaga je ipak značajno umerenija od Ovna, te je on može doživeti kao slabića. Ukoliko budu radili na vezi u dovoljnoj meri, postoje šanse da se ista i očuva, mada je brak već, prilično redak.

VAGA i BIK

Veza na kojoj mora prilično da se radi, kako bi bila uspešna i kvalitetna. Sličnosti između ova dva znaka postoje u vidu interesovanja, međutim, prirode su im različite, i Bik je u suštini previše tvrdoglav i pomalo diktatorski nastrojen za Vagu. Ovo se posebno odnosi na Bikovu posesivnost. Posebno važan problem krije se u činjenici da su oba znaka skloni inertnosti kada je reč o rešavanju problema. Drugim rečima kada problemi dođu, oba znaka će čekati da se problemi reše sami od sebe. Ukoliko se pojave problemi između njih, nijedno od njih nije u stanju da istupi iskreno i preuzme inicijativu, već će se isti gomilati do nepodnošljivosti. Ova kombinacije je mnogo verovatnija kao kratkotrajna veza, nego na duže staze.

VAGA i BLIZANCI

Odlična kombinacija, sa mnogo zanimljivih trenutaka i dinamike u vezi. Zabave i intelektualnih razgovora na pretek, oba znaka razmišljaju na veoma sličan način, zbog čega se savršeno razumeju. Pored Blizanac, Vaga će biti ta koja unosi razum i sliku realnosti, pošto se od Blizanaca to uopšte ne može očekivati. Pored Blizanaca, Vaga praktično ponovo otkriva sebe, pošto joj pored njih nije potrebno prilagoDavanje, već da jednostavno bude ono što i jeste. Problem može, eventualno biti novac, jer su oba znaka troškadžije. Neko od njih dvoje moraće da se prihvati uloge donosioca odluka u problematičnim situacijama, iako to ovde niko ne voli. Odlična i veza i brak.

VAGA i RAK

Kratkotrajna kombinacija. Koliko god da imaju sličnosti, razlkke ipak preovlađuju. Rak je preterano osetljiv s Vagine tačke gledišta, i nikad neće biti u stanju da prodre dovoljno duboko ispod Rakove ljušture, jer će joj već na pola puta sve to mrcvarenje dosaditi. Koliko god Vaga bila taktična, to nije dovoljno za Raka, te ova veza može biti vrlo stresna za oboje. Takođe Vaga traži samostalnog partnera i voli jednakost u vezi, što ne može pronaći sa Rakom. Raku, s druge strane Vaga deluje kao hladna i povr§na osoba. Sve u svemu ova kombinacija nije baš predodređena za uspeh.

VAGA i LAV

Vrlo dobra i ispunjavajuća veza. Oboje vole da vladaju, s tim da Vaga to postiže manipulacijom i na manje evidentan način, tako da ne dolaze u konflikt oko dominacije. Lav voli da otvoreno vlada, te Vaga postiže sve što želi otvorenim divljenjem, jer Lavom je ipak uz malo mudrosti lako manipulisati. Oba znaka vole romantiku, te je veza vrlo dugotrajna i interesantna. Ovo je dugotrajna veza, koja se lako može krunisati brakom.

VAGA i DEVICA

Komplikovana veza u kojoj nema mnogo razumevanja. Vaga se generalno dobro slaže sa svima, ali će Devica ipak početi da je nervira sa neprestanim zvocanjem. Karakteri ova dva zodijačka znaka su previše različiti, da bi Vaga bila srećna. Poklapanja izostaju, čak i kad je reč o seksualnim prohtevima. Devica nije dovoljno fleksibilna, sa stanovišta Vage, te im komunikacija ne ide uvek od ruke. Ovakva kombinacija mnogo bolje funkcioniše, ukoliko je reč o prijateljskoj relaciji. Generalno posmatrano, ovakva kombinacija ima, ili male ili nikakve šanse za uspeh.

VAGA i VAGA

Intenzivna, ali u globalu čudna veza. Ponekad imaju osećaj da su previše slični, i mogu ih nervirati mane ovog drugog, iako ih i sami poseduju. U vezi je zastupljena potpuna jednakost između dva partnera, kakva se retko može naći. Vremenom, mogu izgledati hladno jedno drugom, s obzirom da su skloni tome da suzdržavaju i kontrolišu osećanja kaako ne bi bili povređeni. Stoga oboje treba da pokušaju da se opuste. Lako mogu da završe u braku, no u tom slučaju treba da budu svesni da neko mora da se pobrine za izvrše obaveze i rešavanje finansijskih problemi.

VAGA i ŠKORPION

Teška i komplikovana veza, koja uz dobre aspekte ipak može da funkcioniše. Međutim, Škorpion svojom komplikovanom prirodom često može izbaciti Vagu iz ravnoteže koja joj je potrebna. Privlačnost je intenzivna, međutim, to ne znači da će se dobro slagati. Bolje funkcionišu u zrelijem dobu, kada su oboje spremni za brak i ozbiljniju posvećenost, jer inače će se Vaga osećati ugušeno. Škorpion voli ljubavnu dramu, od čega Vaga beži, te ukoliko želi da ga zadrži moraće konstantno da mu podgrejava interesovanje. Najbolje za Vagu je da se ni ne trudi da razume Škorpionovo ponašanje, i da se drži taktičnosti, bar dok joj sve to ne dosadi.

VAGA i STRELAC

Odlična kombinacija, koju karakteriše ljubav, već na prvi pogled. Ukoliko, Vaga uspe da ukroti i zadrži Strelca, ovo je praktično veza iz snova. Mnogo uzbuđenja i interesantnih trenutaka krasi ovu vezu. Najbitnije od svega je da Strelac zadrži osećaj slobode, posebno slobodu mišljenja, i u ovoj vezi praktično neće biti problema. S vremena na vreme, Vagu će šokirati Strelčeva direktnost, i otvoreno iznošenje mišljenja bez trunke taktičnosti, no vremenom će se naviknuti na ovu njegovu osobinu. Sve u svemu ovo je jedna zanimljiva, razigrana i harmonična kombinacija.

VAGA i JARAC

Kombinacija koja mnogo bolje funkcioniše u vidu poslovne ili prijateljske veze, nego na ljubavnom planu. na početku ih spaja jaka fizička privlačnost, međutim, ona vremenom jenjava, i na videlo dolazi uglavnom nekompatibilnost njihovih karaktera. Dužina veze u mnogom zavisi i od Vagine spremnosti na dugu diplomatiju i taktičnost. Vagi je veza sa Jarcem, mahom dosadna, jer je Jarac biće usredsređeno na karijeru i napredak, umesto na zabavu. Međutim, ukoliko budu bili spremni da se potrude da prevaziđu razlike, ova veza može da uspe.

VAGA i VODOLIJA

Dobra kombinacija, iz koje se može izroditi kvalitetna veza. No, kako nijedna veza nije bez problema, i ovde ih može biti, s obzirom da je Vodolija rasejanog uma i željna slobode. Nekad može delovati kao da Vodolija prosto ne uzvraća ni pažnju ni ljubav u dovoljnoj meri, jer je ona često rastrzana između apstraktnih ideala i realnosti, zbog čega ni sama ne zna šta hoće. Međutim, karakteri ova dva znaka imaju i dosta sličnosti, zbog čega ova kombinacija pruža sasvim realne šanse za uspeh. Najveći kvalitet ove relacije je u tome što ih ne vezuje samo puka privlačnost, već na prvom mestu čvrsto prijateljstvo kao osnova veze.

VAGA i RIBE

Kombinacija koja može uspeti ukoliko su dobri aspekti. U drugim slučajevima, vrlo je teško da ona bude bilo šta više od avanture. Vagu će u početku privući misterioznost Riba, ali će im vremonom njihov svet biti previše zamršen i komplikovan. Vage lako mogu biti emocionalno izmanipulisane od strane Riba, i ostati sa njima čak i kada nisu srećne. Iz tog razloga, moraju jako dobro da razmisle koliko im ovakva veza stvarno odgovara ili su prosto upale u zamku. Koliko god da je lepo počela, vremenom ova veza gubi početnu idilu i ili se završava ili pretvara u bljutavu zajednicu u kojoj nema ničeg više do obične isforsiranosti.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.