Mafia Wars – Novine i trikovi

mafiaMafia Wars je igrica, koja se konstantno menja i usavršava, kako bi što duže ostala zanimljiva svojim igračima, koji se, sada već, broje milionima. Kreatori ove igrice, trude se da je što više unaprede i prilagode željama svojih igrača.

Achievements

Najnovija zanimljivost u ovoj igrici, su Postignuća (Achievements), kojih ima 15, a dobijaju se kao nagrada za uspešnost u određenim aktivnostima. Svako postignuće za sebe donosi po jedan iskustveni poen. Prvo je Napoleon Complex, koja se dobija ako uspete da pobedite mafiju koja ima veći broj članova, nego vaša. Zatim, idu, Unstoppable, ukoliko podedite 15 puta za redom, Armed & Dangerous, ako posedujete 10 Tommy Guns, Personal Fleet, ako posedujete  500 Town Cars, The First is the Hardest,ako stavite u banku 1 000 000. Banka se nalazi na linku Go to Bank, odmah iznad sume novca, koju trenutno posedujete. Kada kliknete na pomenuti link, dobićete prozor u kojem treba da odredite željenu sumu novca i kliknete na deposit. Novac možete povući kada god želite, klikom na withdraw, a banka zadržava svojih 10 posto. Ovde takođe, možete videti i svoje bankovno stanje. Sledeća tri postignuća, podrazumevaju, takođe da ostavite novac u banku, a razlika je samo u svoti, tj. broju nula. Naredno postignuće odnosi se na prikupljanje po sedam stvari koje pripadaju određenoj kolekciji, a dobijaju se kroz odrađivanje zadataka. Postignuće se naziva Collector,  i dobija se ako skupite sve stvari iz jedne (bilo koje) kolekcije, i kliknete na Vault, koje stoji pored. U kolekcije se ulazi tako što kliknete na Inventory, i odatle na Collections and Vault. Sledeće postignuće je Curator, a podrazumeva da sakupite sve stvari iz svih postojećih kolekcija i kliknete Vault na svaku skupljenu kolekciju. Nedostatak ovoga je u tome što se stalno pojavljuju nove kolekcije, i to u poslovima koji se nalaze u nivoima, koje ste davno prošli, zbog čega morate da se vraćate. Wing Man je postignuće, koje se dobija ukoliko pomognete 10 puta svojim prijateljima, i to tako što kliknete na link, koji dobijete među obaveđtenjima u Home-u, ove igrice, ili na link iz obaveštenja, koje dobijate preko Facebook-a. Ukoliko vi želite da pošaljete poziv za pomoć svojim prijateljima, potrebno je da za vreme obavljanja nekog posla kliknete na pravougaonik, u kojem piše Earn a Job Bonus and Get Help, a koji se pojavi, već nakon prvog obavljenog zadatka, odmah ispod pravougaonika, koji vam nudi da ponovo odradite isti posao. Mercenary, je dostignuće koje se dobija, kada pružite 200 takvih pomoći.  Sledeće postignuće je Giver, a dobija se ukoliko pošaljete 10 poklona članovima svoje mafije. Pokloni se šalju kada uđete u podmeni Gifting, u meniju Inventory. Spreading It Around, je postignuće slično prethodnom, samo što podrazumeva 501 poklon, umesto 10.

Top Mafia

Dodavanje nekog prijatelja u top mafiju, nije težak posao, iako u početku može delovati konfuzno. U Top Mafiju, treba staviti šestoro prijatelja, koji su najbolji u određenim zahtevima. Vaš uspeh u ovoj igrici, donekle zavisi i od toga koliko dobro ćete postaviti vađu Top Mafiju. Sve podatke, o uspeđnosti vaših prijatelja, na osnovu koje ćete i odrediti da li i gde će te ih staviti u Top Mafiji, naći ćete u podmeniju My mafia, koji se nalazi u meniju My Mafia.

Mastermind – je onaj ko je obavio najveći broj poslova, bez obzira na vrstu svog karaktera (Maniac, Fearless, ili Mogul). Onaj ko je Mastermind u nečijoj ekipi, dobija dodatne iskustvene poene, prilikom obavljnja poslova.

Wheelman – ovde je potreban Fearless karakter, i onaj ko je stigao do najvišeg nivoa, u odnosu na ostale prijatelje. Što boljeg Wheelmana izaberete, manje će vam energije biti traženo za određene poslove. Onaj ko je izabran za Wheelmana, dobija malu šansu da nekad obavi poslove i bez energije.

Button Man – ovde je potreban Maniac karakter, i onaj ko je stigao najvišeg nivoa među vašim prijateljima. Na taj način dobijate određeni bonus na napad, a onaj ko je izabran za Button Man-a, dobija šansu da skoro uvek dobije borbu, koju je on sam započeo.

Bodyguard – bez obzira na tip karaktera, odaberite onog prijatelja, koji ima najveći broj pobeda u borbama. Onaj ko je izabran za bodigarda, dobija šansu da uvek pobedi u borbama koje nisu oni započeli.

Safecracker – ovde treba izabrati, bez obzira na tip karaktera, onog ko ima najviše uspešnih heists, koje podrazumevaju najbolje pljačkaše. Tako, dobijate više novca u borbama i pljačkanju. Onaj ko je izabran za Safecracker-a, dobija duplu koičinu novca, prilikom borbi i plačkanja.

Bagman – ovde treba odabrati nekog sa Mogul karakterom, i najvišim nivoom među prijateljima, kako biste dobili više novca od izvršavanja poslova. Onaj ko je odabran za Bagman-a, ima šansu za dobijanje duple svote novca, za odrađivanje poslova.

Borba

Kako biste pobeđivali u napadima, bez obzira ko ih inicira, najbitnije od svega je velika ekipa. Ekipa može da sadrži najviše 501 članova. Naoružanje je manje bitno jer je u jednakoj meri svima dostupno, pa ga svi imaju na tone. Ako želite da pobeđujete, birajte uvek nekog ko ima bar za deset ljudi manje ekipe. Kada napadate, gledajte da ne napadate istu osobu više od 5,6 puta za redom, inače ćete početi da gubite, jer vas igrica klasifikuje kao nasilnika. Zbog velike ekipe, može se dogoditi da vas pobedi neko ko je čak za 30 nivoa ispod vas, i obrnuto. Vrlo bitna činjenica je da je bitno ulagati nagradne poene u zdravlje, napad i odbranu, kako bi vam život što duže trajao, a napad i odbrana bili jači. Što se više budete borili, to ćete, češće i pobeđivati.

Sakupljanje ekipe

Najbrži način da se sakupi ekipa jesu Facebook grupe, koje služe baš kako bi se ljubitelji ove igrice lakše pronalazili i dodavali međusobno kao prijatelji, a zatim i kao članovi mafija. Dovoljno je ukucati u Search mafia Wars Crew, i dobićete veliki broj grupa, koje služe baš za ovu svrhu.

Sakupljanje stvari koje se dobijaju kroz poslove

Verovatno vam se dogodile da da vam na nekom višem nivou, zatraže stvar koja se dobija obavljanjem poslova na nekom nižem. Ukoliko vam zatraže Stolen Transaction Records, one se dobijaju u nivou Capo, u poslu Steal Bank Records. Bodigardovi se dobijaju u nivou Hitman, u poslu Protect Your City Against a Rival Family. Blackmail Photos, takođe , se dobijaju ovom nivou, u poslu pod nazivom Obtain Compromising Photos. Ukoliko vam je potreban Cell Phone, Computer Set-up, ili Camera, oni se dobijaju u nivou Enforcer, u poslu pod nazivom Rob an Electronics Store.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup