Moda jesen-zima 2008/2009

Jesen i zimu 2008. i 2009. godine, krasiće boje poput: sive, ljubičaste, crvene, narandzaste, roze, braon, bele i crne uključujući sve nijanse navedenih boja. Takođe mogu doći u obzir čista zelena (poput trave) i plava u nijansi mastila.

Animal print će krasiti ovu zimu, bez obzira koji je komad odeće u pitanju. Takođe su poželjni i cvetni, karo i geometrijski printovi. Kod nekih dizajnera mogu se sresti retro printovi.

Za rukave na majičicama je karakteristično da ih bude samo jedan, a kada su u pitanju topovi, pa čak i ostali gornji delovi garderobe, karakterišu ih zaobljenost i proširenje u predelu stomaka.

Country (folklorni) motivi, se mogu provući svuda počev od džempera, pa do jakni.

moderni-kaputiKaputi su oblikovani oštrim linijama, geometrijskog sečenja, u kojima ćete izgledati znatno krupnije. Jedan od novih trendova predstavljaju kaputi piramidalnog oblika. Rukavi su obično prošireni pri krajevima, kako bi došla do izražaja i garderoba ispod kaputa. Na kragnama je obavezno krzno, a takođe je vrlo poželjno i na ostalim komadima odeće poput haljina i majičica. Takođe su, popularni i kaputi koji umesto krzna imaju kravatu od istog materijala od kojeg je napravljen i kaput, kao novi trend.

Jakne se dele na dva popularna trenda military, koji je ukrašen trakicama i bajkerske kožne jakne. Kratke su eventualno do dužine kukova, a širina ima se lako može prilagoditi kaiševima. Umesto klasične crne kožne jakne, koja pri tom ostavlja utisak oštrine i čvrstine, možete odabrati onu u sivoj ili teget boji.

Pleteni dzemperi, u trendy bojama, sa kapuljačama i izraženom kragnom, i obavezni crni uski džemperčić koji se lako kombinuje sa svim za šta se odlučite. Zatim, asimetrični kardigani, i tunike, prvenstveno u sivoj boji, su takođe atraktivni ove zime.

suknja-sa-cvetnim-dezenomPantalone nisu mnogo menjale oblik i dužinu, mada se sada preporučuju one sa visokim strukom, a ponekad mogu doći u obzir i one sa tipičnim izgledom iz 70-tih. Suknje mogu uključivati mini dužinu, mada ih je sve ređe. Uglavnom im je najkraća dužina do iznad kolena, a ovozimska moda uključuje oblik tulipana. Haljine su ženstvenije sa maxi dužinama ili do iznad kolena, a duge haljine su u obliku olovke ili naborane oko struka.

Klasične svilene marame i crne torbe su doživele svoj povratak u modu. Pojas je vrlo poželjan ove zime. Daje definiciju struku i smanjuje nabore. Šire varijante, u jarkim bojama vašim će toplim zimskim haljinama dati svež i moderan izgled.

Obuća podrazumeva čizme do članaka, isečene cipele, salonke i cipele sa manjom  platformom, a sve to sa puno resica, obruba i nabora.

MODA ZA JESEN/ZIMU 2009/2010

JESEN/ZIMA 2011-2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup