Moda za proleće/leto 2013

Ovosezonski trendovi kada je u pitanju moda za proleće/leto, podrazumevaju pravu eksploziju crne i bele boje. Grafički printovi, uticaj orijentalnog stila, kruti krojevi trendovi su koji prate ovosezonski crno-beli svet.

Boje i printovi

Ovo je sezona crno-belih tonova, koji su prisutni do te mere da su čak i printovi pravljeni u ovim bojama. Monohromatizam je upravo ono što izdvaja ovu sezonu od prethodnih. Međutim, kako se oblačenje ne bi pretvorilo u dosadu, crno-bele kombinacije možete povremeno “razbiti”, sledećim bojama: kobalt plavom, mornarsko plavom, žutom, narandžastom, crvenom, smaragdno zelenom, svetlo rozom, tamno rozom i jarko rozom. Metalik nijanse, takođe su vrlo trendi, te su srebrna, zlatna i metalik varijacije malopre pomenutih trendi boja, praktično obavezne ove sezone. Printovi su mahom apstraktnog i grafičkog tipa, a preovladavaju pruge, i u nešto manjoj meri tufne. Uglavnom su u crno-beloj, dok se ponegde mogu naći šareni tipovi.

Materijali i oblici

Materijali su u većoj meri sjajnog ili satenskog tipa. Takođe trend providnih tkanina još uvek je prisutan, te mnoge kolekcije su ukrašene ovakvim materijalima u vidu njihove kombinacije sa tamnim neprovidnim materijalima. No, mogu se naći i brojne kolekcije od potpuno providnih materijala. Kožni materijali, takođe su moderni ove sezone.

Oblici garderobe imaju mnogo varijacija. Kreću se od labavih, širokih oblika slobodnog pada, pa do krutih struktura posebno kombinovanih sa orijentalnim stilom. Karneri su takođe, bitan ukras ovosezonskih modela garderobe. Njihov povratak propraćen je modelima ravnih linija, kako bi se postigao kontrast. Mogu biti i simetrični i asimetrični. Međutim, trend sa karnerima nije lako izneti. Cilj je izgledati stilizovano, i nikako se ne sme preterati sa detaljima, te je preporučljivo da se aksesoar svede na minimum. Karnere treba kombinaviti sa jednostavnim, ravnim kombinacijama.

Orijentalni stil

Orijentalni stil, ogleda se u kao što je već pomenuto, krutim struktuiranim materijalimai oblicima, koji su najviše izraženi na haljinama. Ovde su printovi vrlo izraženi i mešovitog tipa, te je i ovde važno ne preterati sa aksesoarom.

Ostatak orijentalnog uticaja pretočen je u haljine koje izgledaju kao kimono, sa uglavnom cvetnim printovima, koje se kombinuju sa obućom uglavnom svelih boja.

Odelo

Odela su obavezna ove sezone. Prisutne su brojne varijacije u njihovim modelima i oblicima. Od striktnih poslovnih formi, do opuštenijih varijanti, pravljenih od sjajnih ili metalik materijala. Odela koja su po izgledu muškog tipa kombinuju se sa drugim trendi uticajima poput providnih topova,, i ukrasa poput mašni i sjajnijih detalja. Najveći broj odela je propratio trend crno-belog kolorita.

moda-prolece-leto-2013

Bermude

Bermude su uglavnom pravljene od čvrstih materijala, karakterističnim za odela. Predstavljaju odličnu alternativu za šorceve, i javljaju se kako u jednobojnim tako i u šarolikim varijacijama, ukrašene printovima. Mogu se pronaći odela sa bermudama umesto pantalona, kao spoj dva trenda. Takođe, prisutne su i modne kombinacije u vidu kompleta od bermuda i topa, bermuda i blejzera.

Ostali trendovi

Ostatak trendova obuhvata ukrašavanje garderobe perlama, velike izreze, gola leđa i otkriven stomak i uticaj sportskih momenata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup