Moda za jesen/zimu 2009

zima-jesen2009Sa dolaskom jeseni, dolazi period kada se počinje sa slojevitim oblačenjem. Pored slojevitosti, ovu jesen i zimu obeležiće karakteristike pristupačnosti trenutnom budžetu većine ljudi, usled toga što i dalje traje svetska ekonomska kriza.

Boje

Boje narednog perioda treba da budu pastelne i neupadljive, bez jakih, mat nijansi. Na taj način garedoroba je zaštićena od brzog zastarevanja i izlaska i trenda. Tonovi treba da budu prirodni, sa ponekim detaljem prolećnih boja. Boje koje treba nositi ove jeseni i zime su: krem, siva (taman i svetla nijansa), boja meda, svetlo roza, prljavo žuta, pastelno crvena, pastelno narandžasta, pastelno ljubičasta i tamno plavo-zelena.

Providni materijali i asimetrični rukavi

Garderoba treba da bude od svetlih providnih materijala. Majičice , haljine (duge i kratke), suknje, pantalone.. bilo koji komad garderobe, može biti potpuno providan. Ukoliko obučete providni donji deo garderobe, poput pantalona, poželjno je da obučete bokserice umesto tangi, kako bi izbegli vulgaran izgled. Ako želite da izbegnete ovakve modne ekstreme, možete birati garderobu, koja je samo delimično providna.

Rukavi na majicama, haljinama, pa čak i kupaćim kostimima, karakteriše potpuno odsustvo simetrije. Tačnije, postoji samo jedan rukav, dok nedostatak drugog, vam pruža mogućnost da pokažete svoje dražesno rame.

Džins

Farmerice, suknje i šorcevi treba da budu iscepani. Cilj je da se nazire golo telo, s obzirom celokupni trend providnih materijala. Dupli džins, kao u 80-im, takođe je poželjan, a podrazumeva npr. farmerice uparene sa jaknicom od teksasa.

Pončo

jesen-zima2Pončo je ušao u trend, kao i specifične pelerine bez rukava. Mogu biti različitih dužina, od izuzetno kratkih, preko srednjih dužina, pa do onih, koje sežu do članaka. Mana ovog trenda je očigledan pomalo  srednjevekovni izgled.

Čarape

Ovo je trend, koji ne morate slediti, ali kreatori najavljuju trend iscepanih najlon čarapa, kao povratak grandža. Nikako ih nemojte nositi u poslovnim varijantama, već na mini suknju i čizme.

Obuća

Kako bi razbili opšte sivilo u bojama, i izbegli dosadan izgled, kreatori su odlučili da obuća bude za naredni period bude više nego specifična: nosiće se kožne čizme duboke do butina, jakih mat boja, poput: braon i crne, a dolaziće u obzir i  maslinasto zelena, sve nijanse sive, krem i druge neutralne nijanse. Čizme mogu biti postavljene vunom, ukoliko to želite, i obavezno izbegavajte plastične materijale.

JESEN/ZIMA 2011-2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup