4 najčudnija hotela na svetu

Kada se pomenu hoteli, prva asocijacija na njih je odmor. Sam dolazak u hotel je znak da odmor može da počne, te su i najobičniji hoteli turistima drag, jer ih podsećaju na trenutke dokolice. U ovom postu vam predstavljamo malo drugačije hotele, koji svojim posetiocima pružaju jedinstven doživljaj i garantuju specifične uspomene na odmor.

1. Kocka sa ogledalima, Švedska

Nalazi se u gradu Harads u Švedskoj. Ovaj hotel ima više od jedne specifičnosti. Prva je ta što je to zapravo kućica na drvetu, a druga što su spoljni zidovi ogledala, tako da kada se gleda iz određenog ugla objekat je skoro nevidljiv.

nevidljivi-hotel-na-drvetu

2. Ledeni hotel, Švedska

Ledeni hotel (ICEHOTEL) je najveći hotel ove vrste na svetu i nalazi se u Jukasjarviju u Švedskoj. Temperatura u ovom hotelu je oko minus pet stepeni Celzijusovih, a gosti spavaju u krevetima napravljenim od snega i leda. Kompletan nameštaj, kao i cela konstrukcija hotela su od ledenih kocki.

ledeni-hotel

3. Tianzi hotel, Kina

Ovaj hotel se nalazi u kineskoj provinciji Hebei i predstavlja najveći “slikovni” hotel na svetu. Objekat je napravljen u obliku ogromnih figura kineskih bogova Fu, Lu i Šu, koji simbolizuju dobru sreću, prosperitet i trajnost.

tianzi-hotel

4. Marmara hotel, Turska

U turskom letovalištu Antalija nalazi se hotel Marmara, koji na prvi pogled nije mnogo drugačiji od ostalih modernih hotela duž turske obale. Međutim, ono što izdvaja ovaj hotel je pogled iz soba, koji se menja nekoliko puta u toku dana. Naime, hotel se pomera za punih 360 stepeni i omogućava svojim posetiocima da uživaju u pogledima na Mediteransko more, Taurus planinu i grad Antaliju, a da pri tom ne menjaju sobu.

marmara-antalija

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup