Nehirurška operacija nosa

Već osam godina u SAD je potpuni hit, takozvana nehirurška operacija nosa. Doktor, koji je prvi započeo sa ovim neinvazivnim tipom korekcija na licu, je Alexander Rivkin, i njegova ordinacija smeštena u Los Anđelesu, je jedna od napopularnijih u Americi. Pored korekcije nosa, u ovoj ordinaciji vrše se i druge korekcije na licu, takođe neinvazivnog tipa, ali ćemo se mi u ovom postu zadržati na nehirurškoj rinoplastici.

Kakva je ovo operacija?

Ovaj tip operacije bazira se na ubrizgavanju injekcijom određenih supstanci poput restilina, radiezia i artefila, kako bi se prikrile različite neravnine i dobila simetrija. Zapravo čitav korektivni proces proistekao je otkrićem interesantne činjenice da se problem ružnog nosa ne krije u njegovoj veličini, već u neravninama i nedostatku simetrije. Tačnije, ravan i simetričan nos uvek će delovati manje od već malog neravnog i nesimetričnog nosa.

Ova operacija rešava širok spektar problematičnih izgleda nosa: različite grbice i neravnine, povijene vrhove nosa, kao i izrazite grbe na nosu, i to bez ikakvih rizika i dugotrajnog i bolnog oporavka.

Trajanje operacije

Operacija traje svega neverovatnih 15 do 30 minuta. Na početku se nanosi krema kao blagi anestetik, a zatim se injekcijom ubrizgava sadržaj za punjenje i oblikovanje nosa. Za sve vreme trajanja ovog procesa, pacijenti imaju mogućnost da se gledaju u ogledalu i time kontrolišu rezultate i dele sugestije povodom željenog oblika nosa. U Los Anđelesu, ova metoda je toliko popularizovana i široko prihvaćena, da mnogi pacijenti dolaze u ordinaciju za vreme pauze za ručak i vrate se na posao sa novim nosom.

Supstance za punjenje

Supstanca koja se koristi za punjenje zavisi od tipa kože, oblika koji se želi postići i dugotrajnosti rezultata.

Restilin je bezbedna supstanca za koju nije potrebno raditi bilo kakve alergološke testove. Trajanje rezultata korišćenjem restilina iznosi 8 meseci, a nakon tog perioda, restilin se povlači iz organizma jednako i simetrično ne ostavljajući nikakve neravnine, sve dok se nos ne vrati u potpuno isto stanje kao i pre operacije.

Radiezi je takođe bezbedna supstanca na bazi kalcijuma i celuloze, za koju nisu potrebni alergološki testovi. Trajanje rezultata je 10 meseci do jedne godine. Nakon operacije nema otoka, bola niti bilo kakvih neprijatnosti.

Artefil predstavlja prvu dugotrajnu supstancu za punjenje kod neinvazivnih operacija. Sastoji se od metil metakrilata, bezbedne, nereaktivne plastike, koja se već godinama koristi u plastičnoj hirurgiji i kolagena. Trajanje rezultata je od 10 godina pa naviše, te može biti polutrajnog i čak i trajnog karaktera. Za korišćenje ove supstance potrebno je uraditi kolagen test na koži, pre upotrebe. Takođe, korekciju mora vršiti stručno i obučeno lice.

Cena

Cena korekcije zavisi od supstance za punjenje i za prve dve supstance kreće se do 1000 dolara, a za korekciju korišćenjem artefila 2000 dolara.

Više informacija o standardnoj operaciji nosa možete naći na strani: Operacija nosa – Rinoplastika

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.