Nemojte kupovati Windows Phone uređaje

Windows telefoni su već na nivou statisičke greške, kada je tržišni udeo u pitanju, ali pojedini potezi kompanije Majkrosoft će učiniti da ove telefone niko više ne kupuje. Kada je najavljen WP7 (Windows Phone 7), prestala je podrška za Windows Mobile, jer je po navodima kompanije Majkrosoft, WP7 budućnost ove platforme. Korisnici su se bunili, niko ih nije slušao i deo tih korisnika je kupio telefone na Androidu ili iOS-u.

windows-phone

Vrlo brzo su u kompaniji Majkrosoft shvatili da je WP7 inferioran i najavili su WP8. Korisnici koji su kupili famozne WP7 uređaje, su sa uzbuđenjem dočekali ovu vest i počeli da ubeđuju porodicu, kolege i prijatelje kako WP nije mrtva platforma i kako bi i oni trebali da pređu na Windows Phone uređaj. Međutim, korisnici Windows Phone 7 uređaja su ubrzo bili obavešteni da neće biti moguća nadogradnja na Windows Phone 8, zbog promene kernela. Zbog ovoga možemo samo da vam preporučimo:

NEMOJE KUPOVATI WINDOWS PHONE UREĐAJE.

Majkrosoft je uspeo da u roku od nekoliko kratkih godina dva puta “zezne” svoje korisnike. Kako bi se delimično iskupila kompanija je rešila da svojim vernim korisnicima na WP7 da poslednju nadogradnju pod nazivom WP7.8 koja je donela neka poboljšanja i vizuelnu sličnost sa WP8. Ovim potezom Majkosoft je pomislio da se dovoljno odužio svojim korisnicima koji su bili dovoljno naivni da kupe WP7 telefon, pa je nastavio da ignoriše korisnike ovih uređaja. Ipak, najavili su podršku za WP7 korisnika do septembra 2014. godine, da bi se ispostavilo da je ta podrška bila samo izjava na njihovom sajtu. Zbog ovoga vam možemo samo preporučiti:

NEMOJE KUPOVATI WINDOWS PHONE UREĐAJE.

Najnoviji “genijalni potez” kompanije Majkrosoft je da ukine podršku za jednu od najbitnijih aplikacija za mnoge WP korisnike, a to je Skype. Da podsetimo, Majkrosoft je vlasnik Skype-a. Korisnici su pomislili “pa dobro, neće biti ažuriranja aplikacije, ali nije ni bitno, meni i ova stara radi posao”. Naravno, Majkrosoft je još jednom neprijatno iznenadio korisnike potpuno ukinuvši Skype aplikaciju za WP7 korisnike, što podrazumeva, nemogućnost legalnog preuzimanja aplikacije, a aplikacije koje su ranije skinute, ne fukcionišu (ne možete se ulogovati). Na bezbroj komentara korisnika kako se osećaju izneverenim i prevarenim, Majkosoft im poručuje da je vreme da kupe nove WP8 uređaje. Pored toga što je ovakav stav kompanije nečuven, postoji i problem tendencije kompanije da pravi nekompatibilne verzije operativnog sistema. Ko garantuje korisnicima da jednom kada se prebace na WP8, sa izlaskom nove verzije operativnog sistema, neće proći kao korisnici Windows Mobile-a i WP7? Zbog svega gore navedenog:

NEMOJTE KUPOVATI WINDOWS PHONE UREĐAJE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup