Obuća za jesen i zimu 2009/2010

cipele-jesen-zima-2009Kada je reč o obući, ove jeseni i zime, praktičnost je više nego očigledna. Klasični oblici i dugotrajni materijali, lako uklopljive boje, aludiraju na ekonomsku krizu, koja je zahvatila svet. Ekstravagantnost je svedena na minimum, međutim, ne znači da se neće sresti u pojedinim detaljima.

Ove sezone, preovladavaju tamnije boje i neutralni tonovi, dok se tamno crvena može sresti kako bi razbila monotoniju boja. Dominatan materijal je koža, ali se mogu sresti i drugi materijali. Oblici obuće, variraju od oblih ovalnih, do četvrtastih sa zasečenim vrhovima. Obuća, može biti ukrašena kamenčićima ili cvetovima od različitih materijala, međutim, bez preteranog posvećivanja pažnje detaljima. Visoka štikla je krajnje poželjna, što viša, to bolja, a može biti četvrtastog ili trapezoidnog oblika. Visina štikle, kreće se čak i do 15 cm. Naravno, podrazumeva se da niste obavezni da slepo pratite trend vrtoglavo visokih štikli, kako su iste izrazito neudobne i pogodne isključivo za kraće večernje izlaske. Takođe, platforma je vrlo moderna i daje nozi vrlo lep oblik. Može se nositi kako uz farmerice, dajući im glamurozniji i svečaniji izgled, tako i uz suknjice i haljinice. Obuća sa tzv. kubanskom štiklom, cipele-jesen-zima-2009-2je takođe moderna, a pruža nozi stabilnost, koja je potrebna za duže šetnje. Povezi i kaiševi su i dalje prisutni, a mogu se sresti kako na čizmama, tako i na večernjim cipelicama i sandalama.

Glavni trend sezone, predstavljaju čizme, koje sežu čak do butina, sa mogućnošću spuštanja, i promenom njihove dubine. Napravljene su od najrazličitijih materijala, dezena i ukrasa. Mogu se kombinovati uz bukvalno sve, od kratkih suknjica, preko običnih farmerica, pa do farmerica, usko pripitih uz nogu. Interesantno je da modni diktatori, koliko god se razlikovali u ostalim momentima po pitanju plasiranja moderne obuće za ovu sezonu, ovaj tip čizama, ipak usaglašeno i svesrdno propagiraju.

Naravno i dalje se mogu nositi čizme koje sežu do članaka, ili imaju nešto nižu štiklu. Najekstravagantniju novinu predstavljaju cipele i čizme, po obliku vrlo slične holandskim drvenim klompama, i predstavljaju apsolutni hit, a verovatno jedinu inovativnost za ovu sezonu. Sežu do članaka, ili malo iznad i potpuno su jedinstvene.

Sve u svemu, s obzirom na sve pomenute karakteristike ovosezonske obuće, ovaj period je odličan za kupovinu kvalitetne obuće, koju ćete moći bez bojazni da nosite dugo vremena.

PREDLAŽEMO ZA ČITANJE: Obuća za proleće i leto 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup