Obuća za leto 2011

Visoke potpetice zadržale su se kao trendi obuća i ove sezone. Aktuelne su u različitim stilovima i trendi bojama. Raznovrsnost nije odlika obuće za ovu sezonu, a najzanimljiviji trend su printovi , cvetni, animal ili geometrijski.

Sandale sa trakama

Sandale sa trakama (tzv. gladiator look) i pojasima  su i dalje vrlo  moderne. Deluju glamurozno, dajući nogama lepši oblik. Mogu biti različitih boja i dizajna, a posebno su interesantne sa cvetnim printom.

Sandale sa klasičnom platformom i tzv. flatform sandale

Prednost ovih sandala je udobnost. Mogu se sresti u različitim stilovima od onih u espadrila stilu, pa do vrlo stilizovanih, pogodnih za svečane varijante.

Flatform je novi termin za obuću koja predstavlja ravnu obuću podignutu na visoku platformu, kojima su zapravo vrlo slične, a vezuju se oko članka manjim pojasem. Nisu nikako lepe, i takođe podsećaju na espadrile, ali su vrlo udobne. Smatraju se obeležjem ove sezone.

Poluzatvorene sandale i salonke

Boje su različite, od jarkih do neutralnih,  i zavise od individulnog stila i ukusa. Visoka štikla je obavezna, te mogu biti neudobne u pojedinim prilikama.

Umetnički detalji na štiklama

Za sve žene, koje vole da se istaknu s vremena na vreme, i pokažu svoju smelu prirodu, uveden je trend ženske obuće sa štiklama izrađenih u umetničkom stilu,  vidu nekog detalja. Štikle mogu biti u obliku kamenčića, bisera ili ukrašene mašnicama ili na bilo koji drug način.

Ravna obuća

Ravna obuća uglavnom dolazi u vidu baletanki, apostolki, i patiko-sandala. Stilovi su različiti, te svako može odabrati pristojan par za sebe. S obzirom da ravna obuća nikad nije bila stilizovanija, može se čak kombinovati sa haljinama ili atraktivnijim farmericama.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.