Peščane plaže u neuobičajenim bojama

Peščane plaže su verovatno najomiljeniji tip plaža među domaćim turistima, jer su “mekane” i udobne za hod i izležavanje. Kada biramo destinaciju najčešće se ističu plaže sa belim, smeđim/mrkim peskom, a većina plaža ima neku sivkastu nijansu.

Da li ste znali da postoje plaže i u drugim bojama kao što su roza, zelena, crna i crvena? Niste? Pogledajte naš izbor peščanih plaža u neuobičajenim bojama.

1. Papakolea plaža

Koju još i nazivaju i Mahana, je plaža sa zelenim peskom, koja se nalazi na Havajima. Izgled ove plaže je upečatljiv i imate utisak da je plaža travnata, a ne peščana. Zelena boja ove plaže potiče od kristala olivina, koji se može naći u blizini.

2. Kaihalulu plaža

Kaihalulu plaža je plaža sa crvenim peskom, koja se takođe nalazi na Havajima. Jedna je od nekoliko ovakvih plaža na svetu, a njena crvena boja peska dolazi od okolnih brda koja su bogata gvožđem. Ukoliko želite da vidite plažu sa crvenim peskom, a daleko vam je ova havajska, predlažemo vam crvenu plažu koja se nalazi na grčkom ostrvu Santorini.

3. Perivolos plaža

Perivolos plaža je plaža na gorepomenutom grčkom ostrvu Santorini, čiji je pesak crne boje. Crna boja peska na ovoj plaži je u vezi sa bazaltom, koji se nalazio u lavi od koje je i nastalo ovo ostrvo. Osim Perivolos plaže, postoje i druge plaže sa crnim peskom, kao što je Punalu’u koja se, pogađate, nalazi na Havajima.

4. Horseshoe Bay plaža

Horseshoe Bay plaža (zaliv u obliku potkovice) je vrlo popularna plaža na Bermudima. Njena popularnost je velika zbog fantastične nijanse plave boje mora, ali i zbog roza peska koji je krasi. Kontrast između nebeskog plavetnila i svetlo roze boje, je neverovatan. Roze boja plaže potiče od miliona minijaturnih crvenih morskih organizama, koje snažni talasi Atlantika razbijaju o obalu, gde se oni mešaju sa peskom dajući mu neponovljivu boju.

5. Rockaway plaža

Rockaway plaža, je plaža sa čokoladno-braon peskom u Kaliforniji, SAD. Ova neobična boja se javlja kada se pomešaju erodirani plavkasto-sivi šljunak sa okolnim vulkanskim šljunkom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup