Uticaj retrogradnog Merkura na horoskopske znake

merkurKako se planeta Merkur kreće oko Sunca brže od planete Zemlje, svaka četiri meseca nas pređe u svojoj orbiti. Upravo tada, nama izgleda kao da se kreće unazad, iako u stavri nije tako.

Planeta Merkur najčešće od svih ulazi u retrogradni period. Mada retrogradno kretanje traje tri nedelje, određeni period pre i nakon retrogradnog Merkura, je period u kome se svakako oseća njegov uticaj. Tačnije, ovaj retrogradni period se oseti još od 22 aprila i osećaće se još do 15 juna.  Upravo iz tog razloga potrebno je i dalje voditi računa o svim problemima koje on može da donese i držati stvari „na oku“.

Merkur nas tera da menjamo sve svoje loše navike u svim aspektima života, i ovo se može odnositi čak i na naše zdravlje. Podsetite se sa čim ste imali problema u proteklom periodu i šta je to što ste shvatili da treba da menjate. Važno je u ovom periodu obratiti pažnju i izanalizirati sve što vam može dati bilo kakav znak.

Ovakav period se u suštini najlakše rešava tako što ćete posvetiti vreme anlaizi. Osluškujte šta vam se govori i šta se dešava oko vas. Sada najlakše možete videti kakav život želite da živite i šta je ono što želite od njega.

Takođe, posvetite vreme vežbanju memorije. Dešavaće vam se da zaboravljate najrazličitije stvari ili da prosto ne uspavate da saznate ono što vam je potrebno. Zato se pripremite unapred, tj. pre nego što ovakav period nastupi. Saznajte sve što će vam npr. trebati za posao, pišite sve da ne zaboravite, trudite se da vežbate pamćenje i obavezno imajte na umu da ne treba da reagujete ishitreno.

Svaki od horoskopskih znakova biva pogođen u ovom periodu na drugačiji način. Naravno, najpreciznija analiza se može dobiti iz natalne karte, ali dosta možete saznati ukoliko pročitate kako retrogradni merkur utiče na vaš znak ili podznak.

Ovan

Kada je reč o Ovnovima, retrogradni Merkur, najviše utiče na njihovu komunikaciju uopšte, izlažući ih opsnosti da previše lako mogu upasti u nesporazum, pogotovo na poslu. Problemi na zdravstvenom planu su takođe mogući, kao i problemi sa ukućanima i komšijama. Ovo je vreme kada moraju paziti da se ne zalete kada su u pitanju finansije, i da ostave sve odluke vezane za njih za nakon retrogradnog perioda. Najpametnije je da ništa ne kupuju. U ovom periodu je bolje razmatrati i praviti planove vezane za novac i posao, nego delovati.

Bik

Bikovima, retrogradni Merkur donosi probleme sa partnerom, decom i na poslu. S obzirom na to da im je rasuđivanje dosta pomućeno, ne treba da potpisuju nikakve ugovore, bilo bračne, bilo poslovne. Ljudi  iz bližeg okruženja će se često žaliti kako im Bikovi deluju udaljeno, nezainteresovano i nekomunikativno. Za same Bikove bi bilo najbolje da smanje lošu komunikaciju na mimnimum sa  kolegama, advokatima i profesorima, dok se retrogradni period ne završi.

Blizanci

Retrogradni Merkur pogađa Blizance tako što im narušava imidž koji imaju pred drugima i način na koji ih okolina vidi. Takođe, dolazi do problema i u komunikaciji sa članovima porodice i voljenom osobom. Odložite sve odluke koje su vezane kuću, dok se ovaj period ne završi i nemojte posmatrati članove porodice kao pod lupom. Skloni ste osuđivanju, jer vas intuicija ne služi dobro, mada sada je dobar period da primetite iskvarenost i lažljivost drugih ljudi. U Suštini Blizanci su, pored Devica, najviše izloženi uticaju ove planete, s obzirom da im je ona vladar.

Rak

Kod Rakova, uticaj retrogradnog Merkura se oseti kada je reč o komunikaciji  uopšte, a pogotovo ukoliko se razgovara o stvarima iz prošlosti. Rakovi u ovom periodu moraju posebno da obrate pažnju na sve što zahteva detaljan rad. Ukoliko na poslu radite na pisanju mejlova, ili prezentujete svoje ideje, potrudite se dvostruko, kako se ne bi potkrale greške. Intuicija i rasuđivanje su oslabljeni u toku ovog perioda. Komunikacija sa prijateljima je znatno oslabljena i od njih dolaze signali rezervisanosti.

Lav

Lavovi u ovom periodu imaju probleme u aspektu svojih finansija i u komunikaciji sa prijateljima, kolegama i grupama ljudi. Obavezno izbegavajte veća investiranja i očekujte odgađanja i zakašnjenja sastanaka. Ostavite odluke vezane za karijeru za period nakon retrogradnosti i vodite računa kako razgovarate sa kolegama i nadređenima. Dolazićete u situacije da preispitujete svoj život i prethodne odluke, ali šta god da odlučite ostavite delovanje za kasnije.

Devica

Kada je reč o Devicama one imaju najviše problema kadaje u pitanju njhovo sopstveno ponašanje. Osećaju se kao da ih svi shvataju pogrešno, pa se tako i ponašaju. Odluke vezane za karijeru, putovanja i obrazovanje treba odložiti dok se ovaj period ne završi. Budite posebno pažljivi dok razgovarate sa svojim bližnjima, kolegama i nadređenima, i nemojte da vas začude najrazličitija odlaganja.

Vaga

Vage u ovakvim periodima, obično imaju probleme vezane za pravne poslove, putovanja kao i probleme vezane za priče iz prošlosti. Vrlo je verovatno da vas neko u ovom periodu vara ili radi protiv vas. Javljaju su se stari problemi, koji su isplivali nakon dugo vremena. Nemojte praviti planove za putovanja još neko vreme, jer su mogući problemi sa transportom. Finansijske odluke, takođe, ostavite za bolje vreme, pogotovo ako podrazumevaju udružena sredstva. Nemojte prigovarati intimnom partneru.

Škorpija

Škorpije imaju najčešće probleme u komunikaciji sa partnerom, prijateljima i grupama ljudi. Vodite računa o finansijskim transakcijama i u razgovorima „jedan na jedan“ sa nekim. Sastanci i primanja mogu biti odlagani, a prijatelji izgledati distancirano od vas. Mogu se pojaviti problemi sa partenerom, a možete i sresti osobu sa kojom ste nekad bili u ljubavnoj vezi. Pažljivo razgovarajte sa partnerom i nemojte da preterujete u reakcijama na ono što čujete od njega. Moguće je da doživite razočarenje u partnera. Ovo je dobar period da uvežbate svoje pregovaračke sposobnosti.

Strelac

Strelčevi za vreme ovog perioda doživljavaju probleme u karijeri, dolaze u sukob sa šefovima i partnerom. Svađe oko finansija su, takođe, vrlo česte. Pažljivo vodite pregovore na poslu i razgovore „oči u oči“. Problemis a partnerom i veći broj nesporazuma bi mogli značajno da nanesu štetu vezi, koju imate, zato budite pažljivi u razgovoru i ne shvatajte bukvalno ono što čujete od partnera. Nemojte dolaziti do naglih zaključaka, dobro promislite o svemu.

Jarac

Jarčevi najčešće imaju probleme na poslu sa svojim partnerima, decom, saradnicima, zatim, prilikom iznošenja svog mišljenja, ispoljavanju kreativnosti, i u sferama pravnih poslova i putovanja. Ne potpisujte nikakve ugovore, i ne ugovarajte putovanja dok retrogradni Merkur ne prođe. Kako vama i tako i vašima kolegama dešavaće se gomila propusta na poslu, pogotovo ako radite sa papirima, što će dovesti do odugovlačenja pri obavljanju posla. Preispitivaćete sebe u mnogom kada je u pitanju posao kojim se bavite i partner sa kojim ste trenutno. Frustriraće vas mnogo toga u vezi partnera počev od neuzvraćenih poziva, preko kašnjenja i otkazivanja, do svađa koje su izmakle kontroli. Možete imati i  utisak da vam veza stagnira.

Vodolija

Vodolije doživljavaju probleme sa decom, partnerom i u finansijama. Možda ćete poželeti, ali nikako ne bi bilo dobro da uzimate kredit. Umesto toga razmotrite još jednom gde vam odlazi novac i šta su vaši najveći troškovi. Nikako nije vreme za reskiranje i spekulacije. Ukoliko imate neke kreativne planove, razmotrite ih još koji put. Budite obazrivi u razgovoru sa članovima porodice i partnerom, jer su i sami nervozni. Može se pojaviti stari problem sa njima, koji još uvek nije rešen. Odložite planove vezane za renoviranje, uređenje stana, ili preseljenja.

Ribe

Ribe najviše imaju probleme u kući, sa partnerom i članovima porodice, ili zbog razgovora o njima. Izbegnite potpisivanje ugovora i donošenje važnih odluka vezanih za kuću. Vodite računa dok pišete mejlove ili razgovarate telefonom, jer ono što kažete ili napišete, lako može biti pogrešno protumačeno. Čak i obično ćaskanje, može se pretvoriti u nešto ozbiljnije. Ukoliko planirate izmene vezane za uredjenje kuće, odložite ih. Mogu se javiti problemi iz prošlosti sa daljom ili bližom rodbinom. Bićete zaboravni u toku ovog perioda, zato vodite računa o svojim obavezama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup