Samsung Wave – skrivene funkcije i zanimljive aplikacije

Samsung Wave, je telefon koji pruža mnogobrojne mogućnosti, poseduje Super AMOLED ekranom, koji ne samo što daje takvu živost i jačinu bojama, kakvu nećete naći ni na jednom drugom telefonu, već je i otporan na ogrebotine.

Pored svih značajnih funkcija, koje jedan smart phone, treba da ima, telefon poseduje i neke zanimljive prečice do tih funkcija:

1) Ukoliko dugo držite srednje dugme za meni, dobićete task menager, uz pomoć kojeg se možete kretati između različitih aplikacija, koje su otvorene, ili ih jednostavno isključiti pritiskom na crveni minus.

2) Ukoliko dva puta za redom brzo kliknete na malopre pomenuto dugme za meni, dobićete brzu pretragu.

3) Ukoliko malo duže držite u isto vreme dugme za zaključavanje i dugme za meni, aktiviraćete funkciju Print Screen. Slika će se automatski sačuvati u folderu Moji Fajlovi, Slike.

4) Kada uđete u kontakte, možete vrlo brzo pozvati određeni kontakt, ili mu poslati poruku, tako što ćete dok ste još u listi sa kontaktima, prevući prstom preko određenog kontakta: s desno na levo (pojaviće se narandžasta boja) za poruku, ili s leva za desno (pojaviće se zelena boja), za poziv.

5) Dok ste u kontaktima, ukoliko kliknete na „Nađi prijatelje“, moći ćete da dodajete u kontakte i prijatelje sa različitih društvenih mereža tipa Fejsbuk i sl.

6) Ukoliko se nalazite na početnom ekranu, ali na primer na vama zadnjem panelu (radi primera neka bude 8 panel), možete brzo preći na prvi panel, kratkim pritiskom na dugme za gašenje.

7) Tip tastature, možete lako promeniti, dugim pritiskom na dugme za biranje jezika, gde možete birati između četiri tipa, obične, qwerty, rukopisa preko celog ekrana, ili polja za rukopis.

Što se tiče zanimljivih aplikacija, pored odličnih igrica, kao što su Need For Speed, i Asphalt 5 (koji dobijate uz telefon), i sl., možete skinuti i korisne aplikacije poput Weather Bug, Iaspirin (navodno leči glavobolju), Spesa (šoping lista), BMI (računa koliko je pravilan odnos mera vašeg tela), Unit Converter (konvertor mera), Tipstool (računa veličinu napojnice za određene države), Battery Check (proverava koliko baterije imate za konkretne radnje), Magic Torch (daje jaku svetlost ekranu), GeocachingLite (računa koordinate mesta na kojem vas telefon locira uz pomoć GPS-a), i dr.

Kada je reč o widget-ima, zanimljivi su Biorythm, Post-it, Countdown i brojni widget-i za vreme.

Sve aplikacije i widget-e možete skinuti na adresi: Samsungapps.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup