6 saveta za kupoholičarke

Bez obzira, što žene važe za nepopravljive kupoholičarke, većinu njih muči večiti problem, kada treba da se spreme i izađu iz kuće, a to je da nemaju šta da obuku! Da budemo precizniji, žene nemaju ono što bi trenutno želele da obuku. Kako bi doprineli rešenju ovakvog problema, napravili smo listu saveta, uz čije poštovanje lakše ćete postizati savršen izgled.

1. Napravite spisak stvari, koje vam zaista trebaju, i izbegavajte implusivnu kupovinu. Kad god poželite da potrošite novac na neku stvarčicu, u prvom naletu raspoloženja, zaustavite se i vratite tek za par dana. Tako ćete viditi da li će oduševljenje splasnuti. Dešava se da u prvom momentu kada ugledamo neku stvar, da nam izgleda lepše nego što stvarno jeste, i da je danima nakon toga idealizujemo, dok ne ubedimo sebe da je moramo imati po svaku cenu. Oduševljenje traje obično do sledećeg susreta sa idealizovanim komadom garderobe, kada naglo splasne, usled sve te najednom vidljive običnosti toliko nekad željene stvari.

2. Odredite sebi budžet, koji će biti namenjen šopingu, i pridržavajte se istog. Tako ćete biti prinuđeni da kupujete samo ono što vam zaista treba i svedete na minimum nasumičnu kupovinu.

3. Dok budete pravili spisak stvari, koje bi trebalo sebi da priuštite, vodite računa da to budu stvari, koje će odgovarati stilu i izgledu, koji želite da postignete. Vodite računa kako o bojama i stilu, koji vam dobro stoje, tako i o tome da se kasnije nove stvari, mogu lako kombinovati sa stvarima, koje već imate u ormaru. Neutralne i postojane boje su bezbolan izbor, i uvek odaberite pre jednobojnu, nego šarenu stvar. Zaboravite na savete, tipa kupujte od svega pomalo, jer ćete u silnom šarenilu, imati malo izbora za kombinovanje.

4. Sada pomenuti spisak suzite na stvari koje najviše želite da imate, odnosno koje vam najviše trebaju.

5. Nikada ne kupujte stvari koje vam ne stoje dobro, bez obzira koliko su moderne ili jeftine.

6. Ukoliko želite da ispoštujete trendove, uradite to putem aksesoara, koji je lakše zameniti sledeće sezone. Pri tom se odlučite za jednu trendi boju aksesoara, kako bi ih međusobno kombinovali. Ako kupujete trendi garderobu, gledajte da vam ona traje više sezona. Ako jako žudite za trendi garderobicom, dozvolite sebi samo jedan do dva, takva izleta mesečno, kako bi ste stvari, ipak, držale pod kontrolom. Pre toga, dobro promislite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup