SFRJ brendovi koji su preživeli raspad države

Veliki SFRJ brendova nije izdržao tržišnu utakmicu sa ostalim brendovima na tržištima bivše države. Međutim, još uvek postoje brendovi iz razdoblja zajedničke države koje još uvek rado koristimo.

1. Brion losion posle brijanja

Brion losion posle brijanja, sa žutom etiketom na kojoj je ispisan naziv proizvoda crvenim slovima, je miris koji ste najčešće mogli ujutro da osetite na ulici ili u autobusu, kada su reke SFRJ muških radnika hitale na posao. I danas on je prisutan u radnjama, a brend je proširen i novim modernijim mirisima.

losion-brion

2. Čokoladice “Životinjsko carstvo”

Omiljena poslastica za svu decu u SFRJ su bile čokoladice “Životinjsko carstvo”, koje su sem čokoladice imale i sličice životinja. I deca tadašnje dece imaju mogućnost da uživaju u omiljenim poslasticama njhovih roditelja.

zivotinjsko-carstvo

3. Kiki bombone

Najomiljenije bombone u SFRJ i danas možete pronaći u radnjama širom regiona. Nisu toliko popularne kao ranije, ali su prisutne da nas podsećaju na detinjstvo.

kiki-bombone

4. Smoki

Flip sa kikirikijem je možda najviše kopirana grickalica bivše SFRJ, ali niko nije uspeo da ponovi taj odnos flipsa i kikirikija koji je Smokiju obezbedio legendaran status.

smoki-flips

5. Galeb cokolada

Pionir Subotica je bio možda najpoznatiji po proizvodnji mlečne čokolade Galeb. Iako nas stara Galeb čokolada vraća u neke mlađe godine, možemo reći da novi Galeb ukusi daju modernu notu ovom bezvremenom proizvodu.

6. Kapri

Sjajna letnja poslastica sa sosom od jagoda, možda je promenila ambalažu, ali ukus nije. Jedan od najpopularnijih sladoleda SFRJ je i dalje u vrhu popularnosti u Srbiji.

kapri-sladoled

7. Gorenje

Nekada je Gorenje bio sinonim za kvalitet bele tehnike u domovima širom SFRJ. Dolaskom stranih poznatijih brendova ta reputacija je malo poljuljana, ali Gorenje se i dalje junački bori na zahtevnom tržištu bele tehnike širom regiona.

gorenje-kuhinje

8. Plazma

Plazma je uspela da preživi najezdu raznih stranih keksova i biskvita i ostane jedan od lidera na tržištu novonastalih tržišta na teritoriji bivše SFRJ. Plazma se i danas sa zadovoljstvom konzumira širom regiona.

plazma-keks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup