Šminka za letnje dane

sminkaLetnji period može biti vrlo komplikovan za odabir prave šminke. Jake vrućine, sparina i šminka, teško se kombinuju zajedno. Ukoliko nanesete šminku koja vam je odlično stajala u toku zimskih i prolećnih meseci, izgledaćete toliko musavo i razmazano, da bi bilo bolje da niste ništa ni stavljale na lice, i izašle na ulicu u prirodnom izdanju, ma kakvo god da je. Letnja šminka ne sme da se razmazuje i topi, ali većina kozmetičkih proizvoda je upravo takva.

Ukoliko nosite puder, gledajte da bude lak, a da ipak dobro pokriva, a da pri tom  bude dobar za vaš tip kože. Ukoliko vam je koža masna i kombinovana, nikad nemojte uzimati proizvode na kojima piše da su za sve tipove kože, jer će vam se lice sijati kao Božićna jelka. U Oriflame-ovom katalogu naći ćete dobre pudere za ovakav tip kože, a da vam nakon njegovog nošenja lice ne bude zasuto bubuljicama. Odličan puder je i od Estee Lauder Double Wear Light, koji ostaje na licu 15 časova i zadržava sjaj na licu. Ako nosite kreme za samopotamnjivanje, ili tonizirajuće kreme sa SPF-om, kada se krema upije, stavite preko njih bezbojan puder za masnu kožu, kako bi zaustavile lučenje masti i prekomeran sjaj na licu. Za ovakvu svrhu preporučujemo Orifalame-ov puder  Fine Finish Loose Powder-Natural. Puderi na bazi Aloe vere su odlični, a neki čak ne moraju ni da se skidaju, jer hrane kožu. Potražite ih u kozmetičkim radnjicama, ili u katalozima za kozmetičke proizvode. Ukoliko imate problema sa crvenilom lica, za vreme vrućina, koristite kremice koje pokrivaju crvenilo poput Rosz Tone colour Corrective Cream iz Oriflame-a.

Najnoviji tajni proizvod sa svetskih modnih pista je Mac Fix + sprej za lice. Stavlja se preko šminke, nakon što nanesete na lice sve što ste zamislili, i poput lepka zadražava sve kako je i bilo, bez osećaja lepljivosti.

Nosite uvek vodootpornu maskaru, za vreme letnjih dana, čak i ako ne provodite dane kraj bazena. Trepavice će vam izgledati isto tako lepo, kao i sa ostalim tipovima maskara, a pri tom će vam trepavice biti otporne na vlažnost vazduha.

Izbegavajte karmine koji imaju mat efekat, i one koji su jakih upadljivih boja. Pored toga što ćete na jakoj Sunčevoj svetlosti izgledati potpuno neprirodno, kada ruž počne da se topi i razmazuje na Suncu, izbećićete musav i neuredan izgled. Umesto toga koristite karmine svetlo roze boje i boje breskve, sa svetlucavim efektima, i izgledaćete sveže  čak i po najgorim vrućinama.

Za kraj pobacajte u kantu za smeće šminku, kao i kompletnu kozmetiku kojoj je prošao rok, ukoliko ne želite da vidite ružne reakcije kože na licu.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.