Šta nije u modi za jesen/zimu 2021

Trendovi spadaju u promenljivu kategoriju, te i ove sezone možemo primetiti da će pojedini stilovi bez kojih do skoro nismo mogli ni da zamislimo izlazak iz kuće, biti posmatrani kao totalni promašaj i zaglavljenost u prošloj eri. Stoga u ovom tekstu navodimo upravo takvu odeću kako bi pojasnili šta podrazumeva nepopularan izgled za sezonu jesen/zima 2021.

Skinny farmerice

Skinny farmerice bile su model koji je godinama unazad predstavljao model farmerica koji je praktično bio obavezan deo svakog autfita. Međutim, od ove godine polako ga smenjuju opušteniji širi modeli farmerica i pantalona, poput girlfriend džinsa, boyfriend džinsa, mom fit i slično. No to ne znači da treba da pobacate sve farmerice skinny tipa, samo ih osvežite trendy delovima garderobe. No nikako ih ne mojte uklapati sa drugim delovima garderobe koji polako padaju u zaborav.

skinny-farmerke

Pravo krzno

Pravo krzno već godinama unazad predstavlja materijal na koji se popreko gleda u modnim krugovima. Ove, kao i prethodne sezone, je bukvalno pored moralnog postao i modni zločin. Pravo krzno zamenjeno je veštačkim materijalima koji dobro imitiraju izgled i osećaj pravog krzna.

Tye dye garderoba i biciklistički šorts

Dezen tye dye konačno kreće put zaborava, i ispran izgled je zamenjen jasnim upadljivim printovima. Što se tiče biciklističkog šortsa koji ionako imao smisla samo ukombinonavan sa širokim dugim blejzerom, konačno je zamenjen kratkim šortsevima.

Kratki i uzani blejzeri

Blejzer je tip garderobe koji nikad neće izaći iz mode, ali zato su njegovi oblici i dimenzije podložni promenama. Uzani modeli koji prate liniju tela i kratki modeli, zamenjeni su opuštenijim širim tzv. boyfriend modelima.

kratki-uzani-blejzeri

Kapri pantalone

Kako su ove sezone moderni ili ekstremno kratki šortsevi, ili duge pantalone kapri model kao srednje rešenje ne spada u trendi garderobu ove sezone.

Dugi džemperi, kimono i pončo

Dugi džemperi, kimono i pončo zamenjeni su kardiganima, šireg oblika, različitih dužina.

Četvrtasti izrez

Četvrtasti izrez zamenjen je V izrezom, koji je svakako laskaviji većem broju figura tela.

Čizme čarape i duboke čizme

Čizme čarape su sad već zastareo model, ali isto važi i za čizme čiji model seže do preko kolena, kao i svi modeli sa okruglim vrhom. Ovi modeli su zamenjeni čizmama struktuiranim modelima srednje dužine sa špicastim vrhom.

duge-cizme-carape

Cipele sa platformom

Kako je ove godine pažnja dizajnera znatno više usmerena na udobnost, cipele sa platformom su potpuno van svakih trendova. Toliko su demode, da čak iako ih ne uparite sa drugim delom odeće van trenda, autfit će vam delovati zastarelo sam po sebi.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.