Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010: Dan 2

Danas su na programu tri utakmice Svetsko prvenstva u fudbalu: Južna Koreja-Grčka (13:30h), Argentina-Nigerija (16:00) i Engleska-SAD (20:30).

Južna Koreja i Grčka se sastaju u 13:30 u prvoj utakmici reprezentacije Grčke na Mundijalu, posle osvajanja titule Evropskog šampiona 2004. godine. Velika snaga reprezentacije Južne Koreje je što su podcenjeni i samim tim će igrati rasterećeno. Grci sa druge strane se uzdaju u taktičke sposobnosti svog trenera Oto Rehagela, koji je Grčku doveo do prvog naslova evropskog prvaka u istoriji ove zemlje.

Derbi današnjeg dana će svakako biti meč između Argentine i Nigerije. Iako je blagi favorit u ovom meču reprezentacija Argentine, mnogi smatraju da odnosi unutar reprezentacije nisu na zavidnom nivou, što može da utiče na lošija izdanja reprezentacije Argentine. Gaučosi su se sastali sa “Super orlovima” na Svetskom prvenstvu u SAD 1994. i pobedili posle preokreta Kaniđe. U svakom slučaju nemojte propustiti derbi drugog dana Mundijala 2010.

Meč između jednog od favorita prvenstva (Engleske) i SAD je već nekoliko meseci najavljivan kao trenerski derbi Fabija Kapela na mundijalima. Englezi, “na papiru” imaju blagu prednost, ali ni nacionalni tim SAD nije za podcenjivanje.

Nadamo se da će drugi dan biti zanimljiviji od otvaranja i da ćemo konačno videti pobedu na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2010.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.