Svinjski grip među najpopularnijim temama na internetu

svinjski-gripJuče (30.10.2009.) je na blogu kompanije Nielsen objavljen podatak da je sa početkom sezone gripa prodaja sredstava za dezinfekciju ruku porasla za preko 70 procenata. Porast prodaje ovih artikala je očekivan ukoliko se za poređenje koristi prethodni mesec, međutim ukoliko se kao reper uzme prošla godina (kao što je ovde slučaj), ovaj podatak dobija na težini.

Najveći rast prodaje je zabeležen u periodu od četiri nedelje završno sa 16. majom 2009. godine, kada je vest o virusu H1N1 “protutnjala” svim tradicionalnim medijima.

Veoma je interesantan podatak da je onlajn konverzacija oko H1N1 virusa, koji se i dalje na internetu naziva svinjski grip, i dalje među najpopularnijim temama na web-u. Teme o virusu svinjskog gripa su posebno popularne na sajtovima koji se bave roditeljstvom i trudnoćom, jer su deca najizloženija ovom novom virusu gripa. Kompanija Nielsen je izmerila da je 25. oktobra ove godien, ukupno 17,5% svih tema na sajtovima koji se bave roditeljstvom i trudnoćom bilo vezano za svinjski grip.

Očekuje se da kako sezona gripa odmiče, diskusije o novom virusu gripa će se preseliti i na ostale sajtove širom sveta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup