Tange – Nastanak, prednosti i mane

brazilske-tangeTange su najintrigantniji deo ženske (a nešto ređe i muške) garderobe, koji izaziva najviše međusobno suprotstavljenih mišljenja i rasprava da li ih i kada treba nositi. U svakom slučaju, ne može im se opovrgnuti nota seksualnosti koju daju, čemu i duguju sveopštu popularnost.

Nastanak tangi

Prvi podaci vezani za nastanak tangi pojavljuju se tek 1939. godine. Njujorški gradonačelnik je zašao na mesto u kojem su igrale gole devojke, zabavljajući goste na taj način. Zgrožen prizorom, ovaj čestiti gradonačelnik, izdao je naredbu da žene moraju bar malo pokriti svoje zadnjice. Kao odgovor na ovaj edikt, nastale su tange i ove žene su bile malo pokrivene, a klijentela ovakvih mesta i dalje zadovoljna. Danas, popularnost tangi je toliko rasprostranjena, da ih nose skoro sve žene i manji broj muškaraca, bez obzira na profesiju i moralna načela. Tačnije, sudeći po statistikama u Americi i Evropi, oko 70% žena i 30% muškaraca, nose tange.

Prednosti tangi

Ukoliko su tange odgovarajuće veličine (a veliki broj žena često kupi manji broj, pogrešno procenivši svoju veličinu), i dobrog kvaliteta, vrlo su udobne. Čak su i znatno udobnije od običnih gaćica. Ne smetaju, ne žuljaju, uprkos mišljeju onih, koji nisu probali da ih nose, i najbitnije ne primećuju se kad nosite usko pripijenu garderobu. Prave se od laganih materijala, pa su leti vrlo omiljene.

Većina ljudi smatra da tange deluju seksi, a žene koje ih nose, osećaju se atraktivnije. Muškarci smatraju tange ženskim delom garderobe, međutim, sve veći procenat njih se odlučuje da proba da ih nosi. Međutim, sve i kada ih nose, mali broj muškaraca će to otvoreno da prizna.

Mane tangi

Uprkos svojoj udobnosti, tange poseduju bitnu manu, i to onu koja je vezana za zdravlje. Naime, zbog svog oblika, predstavljaju odlično gnezdo za bakterije, koje mogu izazvati različite smetnje i iritacije, pogotovo ako sedite dugo vremena. Međutim, dobra higijena rešava ovakav problem, koji ne nastaje samo nošenjem tangi, već i bilo koje druge uske garderobe. Kako biste izbegli pojavu ovakvih problema, potrebno je izbegavati tange, napravljene od sintetičkih materijala, i birati isključivo one od prirodnih. Takođe, nema potrebe nositi ih po ceo dan, a pogotovo ih treba izbegavati po toplom i vlažnom vremenu, kako ono podstiče brži razvoj bakterija. Uvek odaberite tange u svojoj pravoj veličini, kako se iste ne bi usecale u telo, izazivajući osećaj neprijatnosti i kako ne bi podsticale razvoj bakterija, kao i svaka druga preterano uska garderoba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup